ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΜΕ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ (;) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Έκθεση κεραμικών στον Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής

Στις 17-5-2012 πραγματοποιήθηκαν από τον Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικών με τίτλο ¨Παιχνίδια στα όνειρα μου¨. Στα εγκαίνια που έγιναν στην αίθουσα του συλλόγου, παραβρέθηκαν ο πρόξενος την Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φολκλορικού Συλλόγου Μειονότητας Σαππών και πρόεδρος του τμήματος γυναικών του DEB Νετσλά Τσαβούς, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η επικεφαλής του τομέα γυναικών του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Ελμάς Χουσείνογλου, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζίογλου και Ριτβάν Μολλά Ισά, ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Ισμαήλ και πολλά άτομα από την μειονότητα.

Την εναρκτήρια ομιλία έκανε η επικεφαλής του τομέα γυναικών του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Ελμάς Χουσείνογλου. Καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους στα εγκαίνια και συνεχάρη την Ζεϊνέπ Τεφίκογλου που μόχθησε για αυτή την έκθεση, καθώς και τους μαθητές της για τις εργασίες τους.

¨Η Τουρκάλα πετυχαίνει όμορφα πράγματα στην τέχνη¨

Αργότερα στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς είπε πως είναι πολύ χαρούμενοι, πως μια κοινότητα δεν μπορεί να υπάρξει δίχως τέχνη, και ότι τα έργα αυτά που έκαναν οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης τον χαροποίησαν ιδιαίτερα. Ολοκλήρωσε την δήλωση του συγχαίροντας την Ζεϊνέπ Τεφίκογλου και τους μαθητές της.

Η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην ομιλία που έκανε ανέφερε : ¨Συγχαίρω τους οργανωτές της έκθεσης, η νέες Τουρκάλες έκαναν ωραία πράματα εδώ……………¨

Πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς :

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς στην ομιλία του ανέφερε τα εξής : ……………………Πραγματικά αυτές οι εργασίες είναι πολύ σημαντικές από την άποψη ότι προβάλλουν τις πολιτιστικές αξίες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

…………………

Ξέρω ότι ο δήμος έχει συμβάλει υπό αυτή την έννοια, και ευχαριστώ τον δήμαρχο κύριο Πετρίδη και τους αντιδημάρχους για την στήριξη που παρείχαν σε αυτές τις εργασίες. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα σε αυτές τις εργασίες ώστε να φέρουν τα χαρακτηριστικά της τουρκικής κουλτούρας. Πρέπει όταν κοιτάμε ένα έργο τέχνης να αισθανόμαστε πως προβάλει την τουρκική κουλτούρα.

………………………..

Εφ. Μπιρλίκ 18/5/2012

Σχόλιο : Ο πρόξενος είναι σαφέστατος για τους στόχους της τέχνης που ΠΡΕΠΕΙ (!) να έχει η τέχνη. Το ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε ποια ήταν η συμβολή του δήμου στις εργασίες ενός ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ συλλόγου ; Πόσο μας κόστισαν ; Και με ποια απόφαση έγινε αυτή η ¨συμβολή¨ ;