ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ¨ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ¨

Έκκληση από τον Μουσταφά Ντουντάρ για επενδύσεις στην Δυτική Θράκη

Πραγματοποιήθηκε η σύνοδος συνέργειας του Συλλόγου Δυτικοθρακιωτών Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων στον χώρο του Σουμπουλού Μπαχτσέ. Στην σύνοδο αυτή που στόχος της ήταν η ανάπτυξη κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα σε Δυτικοθρακιώτες που ζούνε στην Ελλάδα και στην Προύσα, μετείχε και ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί, Μουσταφά Ντουντάρ. Ο Ντουντάρ δήλωσε : Ως δήμος Οσμάνγκαζί δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιφερειακής ειρήνης και της επιχειρηματικής συνεργασίας στα Βαλκάνια. Aπό εδώ σας συμβουλεύω να ενδιαφερθείτε και να καταβάλλετε προσπάθειες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

Οι σχέσεις που θα στήσετε με την Δυτική Θράκη αλλά και οι εδώ σχέσεις σας θα συμβάλλουν στο να πάνε επενδύσεις στην Δυτική Θράκη. Από την οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα περισσότερο από όλους επηρεάζονται οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Εμείς είμαστε σε θέση να τους στηρίξουμε¨.

Στην σύνοδο αυτή του BATISİAD στο Σουμπουλού, τέθηκαν ιδιαίτερα οι επιδράσεις που έχει η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα σε βάρος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Στην σύνοδο συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αύξηση της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Προύσας και της Δυτικής Θράκης.

Μιλώντας σχετικά ο προσωρινός εκπρόσωπος του BATISİAD Ουνάλ Ακσόι είπε πως συγκάλεσαν αυτή την συνεδρίαση, ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ειρήνης και της αδερφοσύνης. Ο Ακσόι ανέφερε πως εκτός από την κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια, την στήριξη τους παράσχουν και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, και είπε : Καταβάλλουμε προσπάθειες για να προχωρήσουν περαιτέρω οι πολιτικοκοινωνικές και οικονομικές σχέσεις. Μας είναι γνωστή η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η κατάσταση αυτή, περισσότερο από όλους επηρεάζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Υπάρχουν εργασίες που πρέπει να γίνουν για την στήριξη των ανθρώπων μας εκεί, και από την κυβέρνηση μας και από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικός ο ρόλος που καλούνται να παίξουν οι οργανώσεις των πολιτών. Εμείς λοιπόν καταβάλλουμε προσπάθεια για την κατά το δυνατόν καλύτερη δυνατή ανταπόκριση μας σε αυτό τον ρόλο¨.

…………….

 Ιστοσελίδα του δήμου Οσμάνγκαζί Προύσσας 25-5-2012

Σχόλιο : Προφανώς διαγράφεται πολιτική βούληση για την παντί τρόπω στήριξη των ¨Τούρκων¨ της Ελληνικής Θράκης, ώστε να μείνει ο ¨κόσμος τους¨ εδώ . Αυτοί καλά κάνουν για τα δικά τους εθνικά συμφέροντα. Το θέμα είναι υπάρχει κάποια αντίστοιχη πολιτική για τους χριστιανούς από το ελληνόφωνο κράτος ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone