ΤΑ ΦΙΛΟΔΟΞΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΚΕΜ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΚΕΜ

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Σε εφαρμογή του καταστατικού καθώς κατά την 23η Απριλίου δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία, πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στην αίθουσα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Η διοίκηση της ΠΕΚΕΜ περιέγραψε στους μετόχους τις δραστηριότητες του 2011, και έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια.

Στην συνέλευση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αναφορές του Δ.Σ. και του ελεγκτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ ενημερώνοντας τους μετόχους για τις δραστηριότητες αναφέρθηκε στην συνεργασία της εταιρίας με αδερφούς φορείς και συλλόγους. Ο Καμπζά ανέφερε πως εργάστηκαν ώστε σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από ομογενείς να πάρει μέρος και να συμβάλει και η ΠΕΚΕΜ.

……………………..

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά υπενθύμισε πως στόχος ίδρυσης της ΠΕΚΕΜ ήταν να υπηρετήσει την εκπαίδευση και τον πολιτισμό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και ότι σήμερα λειτουργούνε δύο παιδικοί σταθμοί που υπάγονται στην ΠΕΚΕΜ και σχεδιάζεται την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει ακόμη ένας στον Δοκό. Ο Καμπζά ανέφερε πως η παιδεία και η μόρφωση που παρέχεται στους παιδικού σταθμούς έχει κερδίσει τον θαυμασμό των κηδεμόνων των μαθητών και δήλωσε πως ¨Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τους παιδικούς σταθμούς. Αντιμετωπίζουμε γραφειοκρατικά εμπόδια. Η αδειοδότηση προχωρά αργά. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο να βρούμε κτίριο με αυλή. Παρόλα αυτά όμως προσπαθούμε να διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζεται η αναζήτηση κεφαλαίων για την ίδρυση ενός πολιτιστικού κέντρου στην Κομοτηνή.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ υπενθύμισε πως τον Δεκέμβριο του 2011 υπέβαλαν αίτημα για ένα μειονοτικό γυμνάσιο και για ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη ια δήλωσε : ¨ Με βάση τις πληροφορίες που παίρνουμε σχετικά με τις αιτήσεις για τις δύο σχολικές μονάδες που υποβάλλαμε, θα μας απαντήσει γραφτά το υπουργείο την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω να είναι θετική η απάντηση. Με αυτό τον τρόπο θα σηκώσουμε τα μανίκια για αυτά τα δύο σημαντικά σχέδια. Εάν είναι αρνητική η απάντηση θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε τις προσπάθειες μας για να πάρουμε άδεια.

……………………..

Εφ. Μπιρλίκ 2-5-2012

Σχόλιο : ΤΑ ΓΡΟΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ;