ΠΑΛΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΠΟΤΑ…

4 άτομα δηλητηριάστηκαν από αλκοόλ

Γεωργιανοί εργάτες που είχαν γιορτή γενεθλίων δηλητηριάστηκαν από αλκοολούχα ποτά : 2 άτομα πέθαναν και 2 ακόμη είναι σε κώμα.

4 Γεωργιανοί φίλοι που έμεναν σε παράπηγμα στην περιοχή Χαμπιπλέρ της Κωνσταντινούπολης δηλητηριάστηκαν από αλκοόλ κατά τον εορτασμό γενεθλίων. Αναφέρεται πως οι εργάτες ανακάτεψαν κολόνια με νερό και το ήπιαν, με αποτέλεσμα 2 να πεθάνουν και 2 να είναι σε κώμα.

Το περιστατικό συνέβη σε παράπηγμα στην περιοχή Χαμπιπλέρ. Οι 4 αυτοί φίλοι που δούλευαν σε οικοδομές αγόρασαν αλκοόλ χτες το βράδυ και όταν αργότερα αρρώστησαν επικοινώνησαν με φίλο τους μέσω κινητού. Ο φίλος τους ο Ιλχάν Σαρί όταν ήρθε στο σπίτι τους και τους βρήκε λιπόθυμους ενημέρωσε την Στρατοχωροφυλακή και το νοσοκομείο. Τα άτομα των πρώτων Βοηθειών που κατέφθασαν επιτόπου παρά τις προσπάθειες που έκαναν δεν μπόρεσαν να σώσουν τα δύο άτομα. Τα άλλα δύο μεταφέρθηκαν λιπόθυμα στο νοσοκομείο.

Ο Ιλχάν Σαρί ανέφερε πως οι 4 φίλοι δούλευαν ως περιστασιακοί εργάτες και είπε ¨Εγώ ασχολούμαι με την κλωστοϋφαντουργία και κατά καιρούς δούλεψαν σε εμένα. Καθώς μου είχαν πει πως δεν έχουν που να μείνουν μεσολάβησα για να νοικιάσουν αυτό το παράπηγμα. Όταν αφού με ενημέρωσαν ήρθα εδώ ήταν λιπόθυμοι. Είχε γενέθλια κάποιος και είχαν αγοράσει αλκοολούχα ποτά. Ενημέρωσα Στρατοχωροφυλακή και ασθενοφόρο¨.

Οι Γεωργιανοί εργάτες είχαν έρθει στην Τουρκία ως τουρίστες. Την σχετική έρευνα διεξάγει η Στρατοχωροφυλακή.

Εφ. Ραντικάλ 21-5-2012

Σχόλιο : Αναμφίβολα ο θάνατος των δύο εργατών από τα προφανώς νοθευμένα ποτά. Αυτά τα περί κολόνιας και νερού είναι μάλλον για να μην θυμηθεί ο κόσμος το αντίστοιχο περιστατικό πέρσι όταν 5 Ρώσοι ξεναγοί (!) πέθαναν στην Τουρκία από νοθευμένο αλκοόλ. Για δείτε την μετάφραση που αναρτήσαμε τότε….

 

5η ΝΕΚΡΗ ΡΩΣΙΔΑ ΞΕΝΑΓΟΣ ΑΠΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΠΟΤΟ

Πέθανε και η 5η Ρωσίδα τουρίστρια

Διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της 22χρονης Ρωσίδας Βικτώρια Νικολόεβα, μιας από τις 14 ξεναγούς που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ακντενίζ με συμπτώματα δηλητηρίασης από αλκοόλ που είχαν δοκιμάσει στην περιοχή του Μπόντρουμ

14 ξεναγοί, 1 Τούρκος και 13 Ρώσοι στάλθηκαν στο νοσοκομείο Ακντενίζ της Αττάλειας δηλητηριασμένοι από αλκοόλ μετά από τουριστικό ταξίδι στο Μπόντρουμ. Από αυτούς οι 10 πήραν εξιτήριο, ενώ έχασαν τη ζωή τους η 28χρονη Μαρία Σαλιαπίνα και η 22χρονη Ζαλιάεβα Αουίλια. Από τα δύο άτομα που συνεχιζόταν η θεραπεία τους η Αλίνα Σαγκαλάεβα πήρε εξιτήριο πριν από λίγες μέρες.

Χτες το μεσημέρι διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της Βικτόρια Νικολόεβα που έδινε μάχη ζωής στην εντατική. Χτες ανακοινώθηκε από το συγκληθέν συμβούλιο ο θάνατος της Ρωσίδας ξεναγού. Οι γιατροί είναι σε επαφή με τους γονείς της για την πιθανότητα να χαριστούνε κάποια όργανα της.

Εφ. Ραντικάλ 21-6-2011