ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ…

22.601 βιβλία είναι απαγορευμένα στην Τουρκία

Στην Τουρκία όπου χιλιάδες άνθρωπου βρίσκονται στη φυλακή λόγω των ιδεών τους, ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των βιβλίων για τα οποία ισχύουν αποφάσεις απαγόρευσης και ανάκλησης είναι 22.601.

 Ο βουλευτής Μαλάτιας του κόμματο; CHP Βελί Αγμπαμπά ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν, πόσα είναι τα βιβλία CD και άλμπουμ για τα οποία ισχύουν ισχύουν αποφάσεις απαγόρευσης και ανάκλησης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν απάντησε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει δικαστική μεταρρύθμιση με την οποία θα δίνει τέλος στην απαγόρευση βιβλίων και σχετικά με το ερώτημα απάντησε πως ¨Δεν διαθέτουμε στοιχεία¨. Ο Εργκίν μετέφερε το ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν ανέφερε πως από το 1952 και εντεύθεν έχουν εκδοθεί 22.601 δικαστικές αποφάσεις για ανάκληση, απαγόρευση και διακοπή έκδοσης, ενώ για 529 είναι οι περιπτώσεις όπου ήρθη η απαγόρευση.

Ο αντιπρόεδρος του CHP Σεζγκίν Τανρικουλού υπέβαλε επερώτηση στην βουλή σχετικά με την απαγόρευση που ισχύει στις φυλακές σχετικά με τα βιβλία ¨Δεν είναι όπως έμαθες¨ και ¨Νύχτα Ντιγιαρμπακίρ¨, ζητώντας την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν.

 

………………………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 15-4-2012