ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Απόφαση παγώματος της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για την 19η Μαίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφαση του παγώνει την απόφαση που είχε πάρει το Υπουργείο Παιδείας με την οποία οι εορτασμού για την γιορτή Μνήμης του Ατατούρκ και της Νεολαίας της 19ης Μαΐου, περιοριζόταν σε στάδιο στην πρωτεύουσα και εκτός αυτής μόνο στα σχολεία. Σχετικά με την απόφαση αυτή είχε προσφύγει σχετικά ο προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών Αλπέρ Αϊχάν που ζεί στο Ικόνιο.

Ο 25χρονος Αλπέρ Αϊχάν είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω του δικηγόρου Αχμέτ Γκιουρόλ Σαγμπάν, αιτούμενος το πάγωμα της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας με την οποία απαγορευόταν οι εκτός σχολείου εορτασμοί -σε στάδια και πλατείες- για την γιορτή Μνήμης του Ατατούρκ και της Νεολαίας της 19ης Μαΐου.

Το 10ο Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο τέλος της διαδικασίας αποφάσισε να παγώσει η απόφαση.

……………….

Ο δικηγόρος Αχμέτ Γκιουρόλ Σαγμπάν, δήλωσε πως μετά από αυτήν την απόφαση κανείς δεν θα μπορέσει να τολμήσει να φέρει απαγορεύσεις αναφορικά με τους εορτασμούς των εθνικών γιορτών.

Εφ. Χουριέτ 28-4-2012

Σχόλιο : Δηλαδή θα συνεχίσουν αυτές οι σκηνές στα στάδια που είναι ξεκάθαρο αντίγραφο των φασιστικών γιορτών της δεκαετίας του 30. Για να αντιληφθείτε περί τίνος μιλάμε δείτε αυτό το βίντεο που είναι σχετικά πρόσφατο.

 Πως λέμε Ελλάδα  ; -ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !