ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Ο υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Μεμέτ Μεχντί Εκέρ δέχτηκε στο γραφείο του την επιτροπή από την Δυτική θράκη με επικεφαλής τον βουλευτή Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου

 Ο υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Μεμέτ Μεχντί Εκέρ δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτή Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, τους βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον πρόεδρο του συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσείν, τον Χασάν Αχμέτ-μέλος του Δ.Σ. των συνεταιρισμών Γεωργίας και Πιστώσεων, τον ιδιοκτήτη του φυτωρίου Er-Er Σελαχατίν Τσαβούς, τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Κερασοπαραγωγών Φερρούχ Τοπάλ, τον Λουτφί Ιλκαγί- μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ιάσμου, το Εράϊ Καρά Χασάν- εκπρόσωπο των παραγωγών ροδιών, και το μέλος του Δ.Σ. των μελισσοκομικού συλλόγου Ροδόπης Χαλίτ Χαλιλιμπράμ.

 Η επιτροπή από την Δυτική Θράκη εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ενδιαφέρον που δείχνει για αυτούς η μητέρα πατρίδα, ανέφεραν πως περνάν δύσκολες μέρες και ότι η στήριξη που τους παράσχει η Τουρκία σε αυτές τις δύσκολες μέρες είναι πολύ σημαντική.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου ανέφερε πως η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τις πηγές εσόδων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και δήλωσε πως ¨ Οι Δυτικοθρακιώτες εν πολλοίς σπέρνουν καπνό, αλλά αντιμετωπίζουμε προβλήματα στις αγορές με τον καπνό, και αναμένουμε την στήριξη από το υπουργείο σας σε αυτά τα θέματα.

Ο υπουργός Εκέρ ανέφερε πως αποτελεί στρατηγική η δημιουργία στενών σχέσεων με τους ομογενείς που ζούνε στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές και δήλωσε πως ¨Σε τεχνικό επίπεδο παράσχουμε κάθε είδους στήριξη για την εκπαίδευση των Δυτικοθρακιωτών αγροτών. Η υποδομή μας το επιτρέπει. Αλλά σε κάποια θέματα πρέπει να συνεργαστούμε και με άλλα υπουργεία.¨

Ο υπουργός Εκέρ ανέφερε πως σχετικά με τα θέματα που του παρατέθηκαν, θα συντάξει αναφορά και σχέδιο δράσης και θα τα μεταφέρει στην πρωθυπουργία και στο υπουργείο Εξωτερικών.

 Ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού  CITY fm  12-4-2012

Σχόλιο : Αυτά δηλαδή που θα έπρεπε να κάνει το αντίστοιχο Ελληνικό υπουργείο επιχειρεί και εν πολλοίς τα κάνει το αντίστοιχο τουρκικό. Και μετά θα αναρωτιόμαστε οι αφελείς ¨μα γιατί δεν βγαίνουν να δηλώσουν πως είναι Πομάκοι ; ¨. …..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone