ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Η εκλεγμένη μουφτεία Ξάνθης στις 13 και 14 Απριλίου είχε επισκέπτες

Στις 13 και 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στην εκλεγμένη μουφτεία Ξάνθης μια σειρά από επισκέψεις.

Καθώς όμως σε αυτές τις ημερομηνίες ο κύριος μουφτής Αχμέτ Μέτε ήταν καλεσμένος σε διάφορες εκδηλώσεις στην Τουρκία, τους μουσαφίρηδες τους αποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι της μουφτείας.

Στις 13 Απριλίου 2012 ημέρα Παρασκευή επισκέφτηκαν την μουφτεία ο πρόεδρος της Συνταγματικής Επιτροπής της τουρκικής βουλής και βουλευτής Κωνσταντινούπολης καθηγητής Μπουρχάν Κουζού και ο βουλευτής Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή κύριος Μουσταφά Σάρνιτς.

Την ίδια μέρα την μουφτεία επισκέφτηκε ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του MÜSİAD (Ανεξάρτητος Σύλλογος Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών) Χασάν Τσεπνί και η επιτροπή μαζί του. Αμφότερες οι επιτροπές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της μουφτείας και ακολούθως πήγαν στο Σουννέ τζαμί για την προσευχή της Παρασκευής. Μετά την προσευχή, το εκκλησίασμα στο τζαμί έδιωξε την νοσταλγία αγκαλιάζοντας τις εκλεκτές αυτές επιτροπές που ήρθαν από την μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Στις 14 Απριλίου 2012 την μουφτεία Ξάνθης επισκέφτηκαν ο -Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της T.C.κύριος Οσμάν Τιραστσί και ο μουφτής Ανδριανούπολης Ομέρ Ταστσίογλου. Μαζί τους ήταν και ο μουφτής Κομοτηνής κύριος Ιμπραήμ Σερίφ.

Την ίδια μέρα πολυπληθής αντιπροσωπεία του συνδικάτου Türk Eğitim Sen από την Ανδριανούπολη επισκέφτηκαν την εκλεγμένη μουφτεία Ξάνθης. Η επιτροπή αυτή ενημερώθηκε γύρω από το θέμα της μουφτείας και τις δραστηριότητες της μουφτείας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την παρουσία τους εκεί.

 Εφ. Μπιρλίκ 18-4-2012 

Σχόλιο : Για όλες αυτές τις επισκέψεις πριν από 2 χρόνια υπήρχε το φίλτρο της βίζας, ενώ τώρα παρακολουθούμε ανήμποροι την ομογενοποίηση σε live μετάδοση. Να είναι καλά εκείνο το παλιοτόμαρο που είχαν ψηφίσει κάποιοι για πρωθυπουργό, ο οποίος κατήργησε την βίζα για έναν τύπο των τουρκικών διαβατηρίων…. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone