ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ένας καθηγητής και δύο ομάδες υγείας δέχτηκαν επίθεση

Και ενώ όλοι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας μετείχαν σε διαδηλώσεις για τον θάνατο του γιατρού Ερσίν Ασλάν που πέθανε μετά από επίθεση που δέχτηκε από συγγενή ασθενούς, χτες πάλι ένας καθηγητής δέχτηκε επίθεση από συγγενή ασθενούς. Επίσης τα μεσάνυχτα δύο ομάδες υγείας που κλήθηκαν από τηλεφώνημα στο 112 δέχτηκαν επίθεση και τα τζάμια των οχημάτων τους έσπασαν.

Ομάδα που κλήθηκε να επέμβει σε περιστατικό τραυματισμού από πυροβολισμό στην περιοχή του Μπέιογλου υπέστησαν ξυλοδαρμό από συγγενείς του τραυματία διότι ¨αργήσατε να έρθετε¨. Οι νοσοκόμοι διέφυγαν για να σωθούνε και υπέβαλαν μηνύσεις ενάντια στους επιτιθέντες. Λεκτική επίθεση δέχτηκε και μια άλλη ομάδα που κλήθηκε στην περιοχή Κιουτσουκτσεκμετζέ.

Ο γιατρός Μιτχάτ Τζαβντάρ ανέφερε πως μόλις τους ήρθε η αναφορά αμέσως κινητοποιήθηκαν και λέει ¨ Φτάσαμε σε 7 λεπτά στο περιστατικό. Στην λεωφόρο υπήρχε ομάδα 3 αστυνομικών. Οι αστυνομικοί μας είπαν πως ¨ο τραυματίας πρέπει να πέθανε¨. Εμείς μόλις φτάσαμε ένα άτομο μας είπε ¨Ο αδερφός μου παθαίνει. Εσείς γιατί αργήσατε ;¨ και άρχισε να χτυπά με γροθιές τον συνάδελφο οδηγό. Οι γυναίκες με ξύλα μας επιτέθηκαν εντός του ασθενοφόρου. Διαφύγαμε και σώσαμε τις ζωές μας. Παραλίγο θα πεθαίναμε σε περιστατικό που πήγαμε να σώσουμε ζωή. Φύγαμε και σωθήκαμε. Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να επέμβουν. Η αστυνομία έπρεπε να διασφαλίσει την ασφάλεια επιτόπου. Το 112 και το 155-αστυνομίας πρέπει να δουλεύουν συντονισμένα¨.

………………..

Και ενώ συνεχίζονταν οι διαμαρτυρίες στην αυλή της Ιατρικής Σχολής Κωνσταντινούπολης ήρθε η είδηση πως ο χειρούργος πνευμόνων καθηγητής Αλπέρ Τοκέρ χτυπήθηκε από συγγενή ασθενούς.

……………….

Εφ. Χουριέτ 20–4-2012 

Σχόλιο : Αντί σχολίου παραθέτουμε την αφίσα του ιατρικού συλλόγου Τουρκίας που διαμαρτύρεται για την βία !