ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΑ ΨΩΜΙΑ

Απάτη και στο ψωμί

Αποκαλύφθηκε ότι και στο ψωμί όπου οι Τούρκοι καταναλώνουν 120 εκ. τεμάχια την μέρα, γίνονται απάτες.

Μετά από την απάτη με τα γραμμάρια η νέα απάτη στα τρόφιμα είναι οι μπογιές που χρωματίζουν τα ψωμιά… Αποκαλύφθηκε πως σε αρκετά ψωμιά που τα τρώμε ως ολικής και σικάλεως τους προσθέτουν μπογιά η οποία αλλάζει το χρώμα τους. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσουμε αν το ψωμί που τρώμε είναι ή όχι ολικής αλέσεως.

Ο ανταποκριτής του ΑΑ Σεφέρ Αγιτζέ ρώτησε τον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων σε Βιομηχανίες παραγωγής άρτου σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουμε όταν παίρνουμε ψωμί.

Ο Γιλμάζ ανέφερε τα εξής :

¨Για να πάρει ακόμη περισσότερο ψωμί ο καταναλωτής, και για να φαίνεται πιο σκούρο το ψωμί προστίθεται βαφή και γλυκαντικό. Θα ήθελα να μην το πω αλλά δυστυχώς σήμερα έρχονται πάνω από 200 χιλιάδες λαθραία ψωμιά την μέρα. Από το εξωτερικό λαθραία, κάτω από τις σκάλες, από το Μπαλίκεσίρ, από την Ούρλα, από την Μαγνησία, από το Σαλιχλί, από το Ουσάκ, από το Αφιόν έρχονται λαθραία ψωμιά. Επίσης τοποθετούνται μέσα σε ακατάλληλες σακούλες και πωλούνται στα μπακάλικα.

Καθώς αν δεν είναι μέσα σε σακούλες τα μαζεύει ο δήμος, τα βάζουν σε σακούλες χωρίς ετικέτα, χωρίς συσκευασία, και χωρίς αναγραφή, σε σακούλες που προέρχονται από ανακύκλωση. Δυστυχώς αυτοί οι έλεγχοι δεν γίνονται σήμερα.

Εάν αγοράζουν από μπακάλικα ή σουπερμάρκετ να προτιμάνε τα προϊόντα με ετικέτα στην συσκευασία και να προτιμούνε τις μάρκες, συν συμβουλεύω να πάνε στον κοντινότερο φούρνο και να αγοράσουν το ψωμί τους από τον πάγκο του φούρνου.

Θα πρέπει να προσέχονται ιδιαίτερα τα ψωμιά που πουλιούνται ως από την τάδε περιοχή μπροστά στα τζαμιά, στα παζάρια ή στους δρόμους.

Σήμερα ένα καλό ψωμί δεν πρέπει να πουλιέται σε τιμή κάτω της 1 λίρας. Δυστυχώς πουλιούνται ψωμιά σε τιμές 0,50, 0,60 ή και 0,70 ¨.

 Εφ. Μιλλιέτ 17-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Κατηγορία: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Ετικέτα: | Σχολιάστε

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *