ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι ελληνικοί μύθοι με το μάτι του Ορκάν

Ο Ορκάν Σεζέρ είναι 13 ετών. Μαθητής της 8ης τάξης ο Ορκάν έχει ταλέντο και στα 10 του δάχτυλα. Από τότε που άρχισε να κρατάει μολύβι στα χέρια του ζωγραφίζει, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ καλός πιανίστας που έδωσε την το πρώτο του κοντσέρτο στα 7 του έτη. Τώρα άνοιξε μια έκθεση για να μαζέψει χρήματα να πάρει κιθάρα.

Στο χρονικό διάστημα 25-30 Απρίλιου, οι 17 του πίνακες που θα εκτεθούν στην γκαλερί Binyıl στο Νισάντασι της Κωνσταντινούπολης έχουν ως θέμα την ελληνική μυθολογία.

Ο Ορκάν με την πένα του ζωντανεύει το χτύπημα του Αχιλλέα στο μοναδικό αδύνατο του σημείο στην φτέρνα και την πτήση του Δαίδαλου και του Ίκαρου.

Ζωγράφισε θεούς και ήρωες των αρχαίων Ελλήνων, σε πίνακες που είναι ο ένας πιο ωραίος από τον άλλο. Σε γλώσσα που αντιλαμβάνονται και οι συνομήλικοι του έγραψε και ένα βιβλίο. Στο βιβλίο ¨Οι Ελληνικοί Μύθοι με τα μάτια ενός παιδιού¨ περιγράφει το κουτί της Πανδώρας, τον Νάρκισσο και τον Απόλλωνα. Τα έσοδα του βιβλίου ο Ορκάν θα τα χαρίσει στο παιδικό χωριό του Μπόλλουτζα, ενώ καθόρισε και το θέμα του επόμενου του βιβλίου : Οι 12 άθλοι του Ηρακλοί…

Εφ. Χουριέτ 22-4-2-12

Αρθρογράφος Γιώργος Κιρμπάκης