ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕΡΙΤΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ

Ομάδα 14 περίπου ατόμων από τον Δήμο Σαμψούντας, τον Σύλλογο Ανταλλάξιμων Σαμψούντας και τον Σύλλογο Τουριστικών Επαγγελμάτων ήρθε στην Καβάλα για να μετάσχει σε συνέδριο με τίτλο ¨Κινητοποίηση του τουρισμού μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας¨ που στοχεύει στην αύξηση της αμοιβαίας συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού με τον δήμο της Καβάλας.

 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλάξιμων Σαμψούντας Σαλίχ Μέριτς και άλλοι 5 μαζί του, ήρθαν στην Κομοτηνή και επισκέφτηκαν τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς. Στην αυλή της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) βρέθηκαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ, Γκιουρέρ Γκιουρσόι και Ουφούκ Γκιοζαϊντίν, ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB) Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Γιλντιρίμ, η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, και οι καθηγητές του πανεπιστημίου Αδριανούπολης Ιλχάν Τοκσόζ και Μπουλέντ Αταλάι που ήρθαν στην Κομοτηνή για το πάνελ ¨Πόλεμοι του Τσανάκκαλε¨.

Ο πρόεδρος Σαλίχ Μέριτς σχολίασε στην εφημερίδα Μπιρλίκ ως εξής :

Αυτήν όμως την προσέγγιση την βλέπουμε στην απέναντι πλευρά. Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους στήριξη. Άλλωστε κατά την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι δύο χώρες έζησαν ειρηνικά. Αυτά έγιναν με υποδαύλιση από τους ιμπεριαλιστές. Αυτά πρέπει να τα γκρεμίσουμε.

Εφ. Μπιρλίκ 2-4-2012

Σχόλιο : Ε άμα είναι έτσι να στήσουμε ξανά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τι καθόμαστε ;