ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ…

Γιορτάστηκε με ομογενείς στα Ίψαλα η Εβδομάδα Γέννησης του Προφήτη

Λειτούργησε η ¨αδερφοσύνη¨ κατά τους εορτασμούς για την Εβδομάδα Γέννησης του Προφήτη στα Ίψαλα με καλεσμένους ομογενείς και μουφτήδες από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ υπενθύμισε πως θέμα των φετινών εορτασμών της Εβδομάδας Γέννησης του Προφήτη είναι η ¨αδερφοσύνη¨, και ευχαρίστησε τους ομογενείς και μουφτήδες οι οποίοι στα πλαίσια της αδερφοσύνης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, που ήρθε από την Δυτική Θράκη δήλωσε πως η θρησκευτική αδερφοσύνη είναι μια αδερφοσύνη πάνω από όλα.

………………

Στο εορταστικό πρόγραμμα όπου μετείχαν ο βουλευτής ΑΚΡ Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο μουφτής της περιοχής Κίρτζαλι-Βουλγαρίας Μπεϊχάν Μεχμέτ, ο μουφτής Ανδριανούπολης Ομέρ Ταστσίογλου και πολλοί καλεσμένοι ομογενείς από Ελλάδα και Βουλγαρία, μετά την ανάγνωση των ύμνων ακολούθησε επίδειξη από ομάδα ¨Mehteran Takım¨ (στρατιωτική οθωμανική μουσική).

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16-4-2012

Σχόλιο : Δεύτερος από δεξιά το καμάρι μας, ο ψευδομουφτής Μέτε. Όχι δεν ντύθηκε γενίτσαρος σαν τον άλλον στην φωτογραφία (ακόμα). 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone