ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΗΝΟ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛHΝΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΑΡΝΙΤΣ

Ο κόσμος του χωριού Ληνό φιλοξένησε τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς. Μαζί με τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, τον δήμαρχο Ιάσμου και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ισμέτ Καντί και τον πρόεδρος του συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Δυτικής Θράκης Μουσταφά Καραχουσείν στην τελετή του χωριού, όλοι μαζί τέλεσαν το ναμάζι της Παρασκευής και ευχαρίστησαν όλους όσους μόχθησαν για την επισκευή του τζαμιού.

 Μετά το ναμάζι ο μουφτής Ιμπραήμ Σερήφ έκανε μια ομιλία στην οποία συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους χωρικούς του Ληνού που μόχθησαν και με τις προσπάθειες των οποίων επισκευάστηκε το τζαμί. Ο Σερίφ ανέφερε πως ως μουφτεία έπραξαν ότι ήταν δυνατόν και είπε πως

¨ Σας συγχαίρω ως λαό του Ληνού κι εύχομαι ο Θεός να σας βοηθά. Μετά την επισκευή έχετε ένα πολύ ωραίο τζαμί, ο θεός να δώσει να προσεύχεστε εδώ για πολλά χρόνια. Πρέπει να διασφαλίσουμε σε αυτό το ωραίο τζαμί να έρχονται και οι νέοι μας. Αν πάει έτσι δεν θα βρίσκουμε στο τέλος άτομα για να γεμίσουν αυτά τα τζαμιά¨.

Με την σειρά του ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς έκανε μια ομιλία-χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους ομογενείς του Ληνού για την ευγενική πρόσκληση που του απηύθυναν. Ο Σάρνιτς είπε πως ¨Θέλω να εκφράσω τις βαθύτερες ευχαριστίες μου για το ότι με καλέσατε σήμερα εδώ μαζί σας. Εγώ και ο υποπρόξενος μας κύριος Αντνάν, αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που είμαστε σήμερα ανάμεσα σας. Πραγματικά όπως ανέφερε και ο κύριος μουφτής μου, έγινε ένα πολύ ωραίο τζαμί. Επιθυμώ να συγχαρώ όλους όσους μόχθησαν¨.

Μετά το ναμάζι της Παρασκευής ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και οι άλλοι καλεσμένοι μετείχαν σε γεύμα που παρέθεσε ο Μουσταφά Αζιζ, ευχαρίστησαν τα μέλη της οικογένειας για την πρόσκληση και τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους.

Σχόλιο : Αν κρίνουμε από την προσέλευση του κόσμου μάλλον τζάμπα η επένδυση…. Προσέξτε την τελευταία φωτογραφία όπου προφανώς πρόκειται για τα λεγόμενα μαθήματα Κορανίου (Κουράν Κουρσού). Προσέξτε εγκαταστάσεις… Είπαμε, όπως ανέφερε και ο ψευδομουφτής ¨έπραξαν ότι ήταν δυνατόν¨… Πραγματικά πόσα μαύρα λεφτά διακινούνται….