ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΑΝΙΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….)

Αρχίζουν οι τελετές Χάτιμ στην Ξάνθη

Άρχισαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι παραδοσιακές πλέον τελετές Χάτιμ των μαθημάτων Κορανίου που γίνονται από την μουφτεία μας. Στις 8 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε τελετή Χάτιμ των μαθημάτων Κορανίου στο χωριό Γοργόνα της Ξάνθης. Στις 7 Απριλίου ημέρα Σάββατο πρωινές ώρες έγινε η τελετή σφαγής του κουρμπανιού. Στην τελετή όπου μετείχε ο μουφτής μας Αχμέτ Μέτε,μετά τους ύμνους και τις προσευχές θυσιάστηκαν τα κουρμπάνια.

Στην τελετή Χάτιμ των μαθημάτων Κορανίου που έγινε στις 10 Απριλίου στο χωριό Γοργόνα, μετείχε πολύς κόσμος. Στην τελετή αυτή μετείχαν ως επίτιμοι καλεσμένοι ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Κύριος Μουσταφά Σάρνιτς και ο υποπρόξενος Κύριος Αντνάν Οζτούρκ. Ο μουφτής ας Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε, έκανε έκκληση για ενότητα και ομοψυχία και έκανε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας. Ο σοφολογιώτατος μουφτής μας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δραστηριότητες των μαθημάτων Κορανίου και είπε : Tα μαθήματα Κορανίου της μουφτείας μας έστω και μαζί με τις ελλείψεις τους, αποτελούν τον πιο υγιή φορέα μας για την παροχή θρησκευτικής παιδείας στα παιδιά μας. Γι αυτό το λόγο πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν από τα μαθήματα Κορανίου και να πάρουν αυτήν την εκπαίδευση.¨

Ο Κύριος πρόξενος μας, συνεχάρη τους μαθητές που τέλεσαν το Χάτιμ και απευθύνοντας χαιρετισμό εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποιήση για την παρουσία του σε μια τέτοια εκδήλωση. Στην συνέχεια και ο μουφτής μας και ο πρόξενος μας, συνεχάρηκαν τον δάσκαλο (των μαθημάτων Κορανίου) της Γοργόνας Χουσείν Τζιχάν για τις επιτυχίες του.

Εφ. Μπιρλίκ 11-4-2012

Σχόλιο : Κρίνουμε σκόπιμο για να καταλάβουν και οι πιο ανυποψίαστοι αναγνώστες μας το τι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μαθήματα Κορανίων των ψευδομουφτήδων να σας παραθέσουμε μια φωτογραφία από μάθημα Κορανίου στην Θράκη , την μετάφραση από το ποίημα που είπαν τα παιδιά σε παρόμοια περσινή εκδήλωση και ένα από τα το σχετικά βίντεο που κυκλοφορεί για αυτό το ποίημα. Έτσι για να πάρετε μια ιδέα του τι παίζει…

 

Ο παππούς των προγόνων σου

ο πατέρας της γενιάς σου

Ο παππούς των προγόνων σου

ο πατέρας της γενιάς σου

Ω γενναίο Τουρκικό έθνος

Οι στρατιές σου πολλές φορές

δοξάστηκαν στον κόσμο

Οι στρατιές σου πολλές φορές

δοξάστηκαν στον κόσμο

 

Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος

Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος

Αγάπα με πάθος το έθνος σου

Κατέστρεψε τους εχθρούς της πατρίδας σου

Να υποστούνε την ταπείνωση

 

 

 

 

Όπως θα δείτε παρακάτω πρόκειται για Οθωμανικό πολεμικό εμβατήριο που χρησιμοποιείται σε επετείους νίκης στην Τουρκία. Αυτό μαθαίνουν οι μαθητές στα μαθήματα Κορανίου…. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone