11 ΑΤΟΜΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ

Κατέρρευσε στο Ζογκουλντακ γέφυρα 61 ετών. Οχήματα έπεσαν στο νερό, 11 άτομα αγνοούνται

Τμήμα περίπου 100 μέτρων από το συνολικό μήκος της γέφυρας Τσαγιτζουμά στην περιοχή Τσαγιτζουμά του Ζόγκουλντακ, κατέρρευσε. 2 άτομα που έπεσαν στο ποτάμι Φιλιός με το αυτοκίνητο τους σώθηκαν, αλλά αγνοείται ο οδηγός και οι επιβάτες μινιμπάς που κατέπεσε. Αναφέρεται πως εντός του μινιμπάς υπήρχαν 11 άτομα.

Ο Διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων και Φυσικών Καταστροφών του Ζόγκουλντακ Αχμέτ Γκιουνγκιόρ δήλωσε πως στο μίνι μπας φέρεται να υπήρχαν 11 άτομα. Ο Γκιουνγκιόρ ανέφερε πως πιστεύει πως τα 11 άτομα που δεν έφτασαν στο σπίτι τους βρισκόταν στο μινιμπάς και δήλωσε ¨Η δημαρχία έκανε ανακοίνωση. Αναφορές για αγνοούμενους έγιναν μόνο σχετικά με αυτούς που ήταν στο μινιμπάς. Εκτός αυτών δεν υπήρξε άλλη αναφορά¨.

Ο Γκιουνγκιόρ δήλωσε πως στην άκρη του ποταμού έκαναν έρευνες αλλά καθώς η στάθμη του νερού είναι μεγάλη και η ροή του έντονη δεν μπορούνε να γίνουν καταδύσεις. Ο Γκιουνγκιόρ δήλωσε : ¨ Και η δική μας ομάδα δυτών και της αστυνομίας είναι εδώ. Αλλά είπαν πως η κατάδυση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Υπήρξε η μεγαλύτερη χιονόπτωση των τελευταίων 60 ετών. Με το λιώσιμο τους η στάθμη του νερού ανέβηκε. Για αυτό δεν μπορέσαμε να καταδυθούμε. Ούτε να εντοπίσουμε το μέρος όπου είναι το μινιμπάς. Υπάρχουν άτομα που το είδαν να παρασέρνεται. Αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο¨.

……………….

 To σχετικό βίντεο στην διεύθυνση  http://webtv.hurriyet.com.tr/2/30539/0/1/zonguldak-ta-kopru-coktu.aspx

Εφ. Χουριέτ 6-4-2012