¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ¨

Ο στρατός του Ισραήλ έτοιμος για το Ιράν

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ στρατηγός Μπένι Γκαντζ δήλωσε πως σε περίπτωση που δοθεί εντολή είναι έτοιμοι να χτυπήσουν το Ιράν

¨Έδωσα εντολή στους αξιωματικούς να επιταχυνθούν οι απόρρητες επιχειρήσεις στις εχθρικές χώρες…Στον κόσμο δεν θα βρείτε ένα σημείο στον χρόνο όπου να μην συμβαίνει κάτι. Επιταχύνω αυτές τις ειδικές επιχειρήσεις…¨

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ δήλωσε πως ¨Πιστεύουμε πως ένα πυρηνικό Ιράν είναι κάτι πολύ κακό που πρέπει ο κόσμος και το Ισραήλ να το σταματήσουν¨.

Ο Ισραηλινός στρατηγός ανέφερε πως ως αρχή, είναι έτοιμοι αν έρθει η εντολή να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ο στρατηγός Γκαντζ ανέφερε πως το έτος 2012 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για το σταμάτημα του οπλικού πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Το Ισραήλ βλέπει ως απειλή την ύπαρξη ενός Ιράν με πυρηνικά και δεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως ίσως πρέπει να βομβαρδιστεί πριν αποκτήσει πυρηνική βόμβα. Ενώ οι ΗΠΑ πριν την προσφυγή στην στρατιωτική επιλογή, ζητάνε να δοθεί μια ευκαιρία στις εφαρμοζόμενες διεθνείς κυρώσεις.

 Εφ. Ραντικάλ 22-4-2012