ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΙΛΟΖΩΩΝ

Σφαγή αδέσποτων σκύλων στην Άγκυρα

 Στην Άγκυρα μετά από την είδηση πως αδέσποτα σκυλιά σκότωσαν ένα άτομο, άγνωστα άτομα προέβησαν σε φρικτή σφαγή σκύλων.

 Μέλη της Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων των Ζώων στην Άγκυρα ανέφεραν πως 7 σκυλιά βιάστηκαν και πυρπολήθηκαν, ενώ υπέβαλλαν και μήνυση στην εισαγγελία ζητώντας την εξεύρεση των υπευθύνων. Την αντίδραση των φιλόζωων προκάλεσε το γεγονός πως κατά τις τρεις τελευταίες μέρες 7 σκυλιά στην περιοχή Ετιμεσγκούντ πυρπολήθηκαν.

Η εθελόντρια της Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων των Ζώων Χουλιά Καραμάν, ανέφερε πως τα σκυλιά πρώτα βιάστηκαν και μετά βασανίστηκαν και ανέφερε πως ¨ Τα περισσότερα από τα σκυλιά δολοφονήθηκαν με κάψιμο. Δεν υπάρχει ξανά τέτοια φρίκη¨. Οι εθελοντές της Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων των Ζώων υπέβαλλαν μήνυση στην εισαγγελία της Άγκυρας.

Στο κείμενο που υπέβαλαν στην εισαγγελία αναφέρουν τα εξής :

¨Μετά την είδηση πως στο Εριγιαμάν της Άγκυρας ο 60χρονος Ιρανός συνταξιούχος δάσκαλος Ματζίντ Γιαγχιακανί έχασε την ζωή του στην συνοικία Τουνάχάν από επίθεση 8-9 σκυλιών την ώρα που είχε βγεί να αθληθεί, ένα σκυλί πρώτα βιάστηκε, μετά του άνοιξαν τρύπες στον πρωκτό, μετά του έσπασαν με ξύλο τον λαιμό και καθώς ¨δεν είχε πεθάνει ακόμη¨ το έκαψαν. Στο ίδιο μέρος ένα ακόμη σκυλί δηλητηριάστηκε. Κατά τις 3 τελευταίες μέρες 7 σκυλιά βασανίστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο…..¨

 Εφ. Ραντικάλ 2-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone