ΔΕΥΤΕΡΗ ¨ΕΠΙΣΚΕΨΗ¨ ΤΩΝ REDHACK ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δεύτερη επίσκεψη από τους RedHack στο υπουργείο Εσωτερικών

Η ομάδα των χάκερς RedHack για δεύτερη φορά ¨χάκεψαν¨ το Υπουργείο Εσωτερικών, και αυτή τη φορά εισήλθαν στο σύστημα διοίκησης. Η ομάδα ανέφερε πως ¨Η δουλειά μας ήταν εύκολη¨ και λένε πως μπήκαν για δεύτερη φορά με τον κωδικό ¨123456¨.

 Η ομάδα των χάκερς RedHack ξαναμπήκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ομάδα ανέφερε πως ο κωδικός της δεν έχει αλλάξει, παρέμεινε το 123456 και ότι η δουλειά τους ήταν εύκολη.

Μέλη της ομάδας RedHack μιλώντας στον δημοσιογράφο Σερκάν Οτζάκ της εφημερίδας Ραντικάλ, του είπαν πως την περασμένη εβδομάδα μπήκαν στο τμήμα ¨φάκελοι¨ της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ομάδα ανακοίνωσε πως οι ιστοσελίδες POLNET (Αστυνομικό Δίχτυ) και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άγκυρας είχαν κωδικό 123456.

 

Η TÜBİTAK προειδοποίησε αλλά…

Η διεθνή ομάδα Anonymous και οι RedHack είχαν ανακοινώσει πως στο διάστημα 27-4 έως 1 Μαίου θα έκαναν επίθεση σε ιστοσελίδες επίσημων υπηρεσιών.

Η Υπηρεσία Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TÜBİTAK), είχε προειδοποιήσει τις δημόσιες υπηρεσίες να μην χρησιμοποιούνε τον κωδικό 123456.

¨Βγήκε η μπρίζα¨ του διαδικτύου

Η επίθεση στο διαδίκτυο άρχισε την Παρασκευή το βράδυ 27 Απριλίου.

Επίθεση δέχτηκαν 20 δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων, και τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Οι Redhack είχαν δηλώσει πως ο καλύτερος τρόπος άμυνας ήταν ¨να βγάλουν την μπρίζα και να περιμένουν¨.

………………….

 Εφ. Μπιργκιούν 29-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone