¨ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΣ¨

Τ.Ε.Δ. : Δεν είσαι ομοφυλόφιλος αλλά νευρωτικός

Διάγνωση η οποία δόθηκε σε νέο που ανέφερε στον στρατό πως είναι ομοφυλόφιλος ζητώντας την βεβαίωση : Νευρωτικό άτομο. Ικανός για θητεία. Δεν μπορεί να γίνει μέλος στις ειδικές δυνάμεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ο Ερκάν Αλτάι δεν μπόρεσε με κανένα τρόπο να πείσει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) για την ομοφυλοφιλία του, και έτσι η ομοφυλοφιλία του χαρακτηρίστηκε ¨ψυχοσεξουαλική διαταραχή¨. Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Χαϊντάρπασά κρίθηκε πως είναι ¨Νευρωτικό άτομο¨ και ότι ¨Ικανός για θητεία, ανίκανος για ειδικές δυνάμεις¨. Ο Αλτάι δήλωσε πως ¨Αντιμετωπίζω ένα απίστευτο ψυχολογικό βασανιστήριο και μια πολιτική εκφοβισμού¨.

¨Έλα μαζί με την οικογένεια σου¨

Ο 25χρονος ελεύθερος ρεπόρτερ Αλτάι, 1,5 μήνα πριν προσέφυγε σε στρατιωτικό γραφείο όπου δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος και ζήτησε την σχετική ιατρική αναφορά. Παραπέμφθηκε με τη σειρά στο Κασίμπασά, στο Γκιουμουσουγιού και στο GATA. Στο GATA αφού ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες συναντήσεις και ψυχολογικά τεστ του ζητήθηκε ¨συνάντηση με την οικογένεια¨.

Παρά το ότι ο Αλτάι ανέφερε πως δεν το έχει φανερώσει στην οικογένεια του και ότι για αυτό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνάντηση μαζί τους οι γιατροί του είπαν πως ¨Δεν γίνεται τίποτε, πρέπει να ερευνήσουμε την εξέλιξη σου¨ και του έδωσαν ραντεβού για τις 24 Απριλίου στο συμβούλιο που θα αποφάσιζε.

Ο Αλτάι περιέγραψε ως εξής την συνεδρία της περασμένης Τρίτης : ¨ Πρώτα συναντήθηκα με έναν γιατρό. Του ανέφερα πως είμαι συνεργάτης του KAOS GL, και του είπα πως είχα φέρει μαζί μου δεκάδες άρθρα και ειδήσεις μου σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Του ανέφερα πως ακόμη και η πτυχιακή μου εργασία ήταν μια εξέταση των σχετικών με την ομοφυλοφιλία ειδήσεων. Ο γιατρός ανέφερε πως και ο ίδιος ετοιμάζει διατριβή για την ομοφυλοφιλία και ότι αυτό δεν είναι επαρκές. Ρωτήθηκα σχετικά με το πότε ήρθα πρώτη φορά σε επαφή και το αν πήγα ποτέ με γυναίκα. Του είπα πως δεν πήγα ποτέ με γυναίκα. ¨Όταν ρωτήθηκα γιατί δεν θέλω να πάω στο στρατό, είπα πως δεν θέλω να υποστώ την πίεση να κρύβω την ομοφυλοφιλία μου και να προκαλώ ανησυχία στους άλλους¨.

………………………

Ο Αλτάι ανέφερε πως έπαθε σοκ όταν είδε την ιατρική αναφορά να λέει ¨νευρωτικός, ικανός για θητεία¨

……………………….

Εφ. Ραντικάλ 27-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone