ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ…

Βαριά ποινή για το μποϊκοτάζ

Ο μαθητής λυκείου Αμπντουλμελίκ Γιαλτσίν που μετείχε στο μποϊκοτάζ καντίνας λόγω υπέρογκων τιμών που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και ‘έληξε με αστυνομική παρέμβαση, αποβλήθηκε από το σχολείο.

Ο Αμπντουλμελίκ Γιαλτσίν-μαθητής του λυκείου Ισμαήλ Ερέζ που αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή μετείχε στο μποϊκοτάζ της καντίνας σε δήλωση του προς την Ραντικάλ αναφέρει πως η οικογένεια του τον στηρίζει και δηλώνει πως ¨Δεν πιστεύω πως έκανα κάτι κακό. Θα διεκδικήσω το δίκιο μου μέχρι τέλους και θα συνεχίσω το σχολείο¨.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- Ο Αμπτουλμελίκ Γιαλτσίν μαθητής του επαγγελματικού λυκείου Ισμαήλ Ερέζ της Κωνσταντινούπολης αποβλήθηκε επειδή μετείχε στο μποϊκοτάζ. Το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο Μαθητών στην απόφαση του προβάλει ως αιτιολογία το γεγονός πως ο Αμπντουλμελίκ έδωσε πληροφορίες στον τύπο και μοίρασε κείμενο χωρίς να πάρει άδεια από την διεύθυνση του σχολείου.

Ο Αμπντουλμελίκ δήλωσε ¨Την περασμένη Πέμπτη ενώ ήμουν στο μάθημα, ήρθε ο υποδιευθυντής και μπροστά στους φίλους μου μου είπε πως αποβλήθηκα από το σχολείο και να μην ξαναπεράσω ξανά την πόρτα του σχολείου¨, και πρόσθεσε πως προσέφυγε στην Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας ζητώντας την αναίρεση της απόφασης.

Στις 7 Μαρτίου μαθητές του επαγγελματικού λυκείου Ερέζ, όταν η διοίκηση του σχολείου απαγόρευσε την είσοδο και έξοδο από το σχολείο, οι ίδιοι βρίσκοντας ακριβές τις τιμές της καντίνας αποφάσισαν να την μποϊκοτάρουν και έστησαν τραπέζια όπου μοίρασαν αυτά τα φαγητά που είχαν φέρει από τα σπίτι τους. Η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε σκληρά σε αυτή την διαμαρτυρία και ο διευθυντής του σχολείου μαζί με αστυνομικούς με πολιτικά μπήκαν στις τάξεις και μάζεψαν τα τραπέζια που είχαν στηθεί. Αργότερα άρχισε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος 17 μαθητών οι οποίοι μοίρασαν κείμενο που έγραφε ¨Κατά τις 9 ώρες που είμαστε στο σχολείο αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας για φαγητό. Αδυνατούμε να χορτάσουμε διότι οι τιμές στην καντίνα είναι ακριβές.¨ Στο τέλος της έρευνας αποβλήθηκε από το σχολείο ο μαθητής Αμπντουλμελίκ Γιαλτσίν.

……………….

Εφ. Ραντικάλ 3-4-2012

Σχόλιο : Πως λέμε Ελλάδα, καμμία σχέση ! Εμείς βέβαια εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, π.χ. να καταστρέφεται το σχολείο και οι όποιοι αρμόδιοι να βγάζουν όλοι έξω την ουρά τους…