¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ¨

¨Δικαιοσύνη για τα χαμένα παιδιά και τους Αρμένιους¨

Οι μητέρες του Σαββάτου συναντήθηκαν στην πλατεία Γαλατάσεράι για 369η φορά. Αυτή την εβδομάδα λόγω της Γιορτής του Παιδιού της 23ης Απριλίου, η προσοχή στράφηκε στα αγνοούμενα παιδιά και στου Αρμένιους διανοούμενους που χάθηκαν λόγω της Αρμενικής Γενοκτονίας, ενώ ζητήθηκε ¨Δικαιοσύνη για όλους¨.

 Στην ανακοίνωση που έγινε από την Επιτροπή ενάντια στις εξαφανίσεις συλληφθέντων της ΙΗD (¨Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) αναφέρθηκαν κάποια ονόματα παιδιών που συνελήφθησαν και αγνοούνται :

 ¨ Σε αναφορά της εισαγγελίας καταγράφεται πως ο 12 ετών Νταβούτ Αλτουνκαϊνάκ, ο 13 ετών Σεϊχάν Ντογάν και ο 14 ετών Νεντίμ Ακιόν σκοτώθηκαν με βασανιστήρια και θάφτηκαν σε λάκκους. Στις οικογένειες που ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για την κατά το δυνατόν σύντομη ταυτοποίηση των οστών που βγήκαν από τις τοποθεσίες που υπέδειξαν οι μάρτυρες, δεν τους δόθηκε ραντεβού.

 ¨ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ;¨

Η Τουρκία καταδικάστηκε στο ΕΔΑΔ για την εξαφάνιση των συλληφθέντων Ιλιάς Ντιρίλ (!$), Μουνίρ Σαριτάς (13) και του Ικράμ Ιπέκ (14). Οι υπεύθυνοι για τις εξαφανίσεις αυτές αναφέρονται αλλά ακόμη δεν είναι γνωστή ποια ήταν η μοίρα αυτών των παιδιών. Οι δράστες με τον θώρακα της ατιμωρησίας γυρνάνε ανάμεσα μας. Μα καλά τα παιδιά δήθεν είναι το μέλλον σας ;

Αποτελεί διπλοπροσωπία την ώρα που αγνοείται η μοίρα παιδιών που είχαν συλληφθεί, και οι μάνες του στερούνται ακόμη και τα κόκαλα τους, να εορτάζεται η γιορτή του παιδιού¨.

……………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 21-4-2012