ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΟ

Αληθινή σφαίρα στον υποδυόμενο τον Αρμένιο…

Στο Έρτζις όπου ακόμη δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές του σεισμού, και φέτος δεν ξεχάστηκε η τελετή ¨σωτηρίας από την κατοχή¨. Κατά τις τελετές εργάτης του δήμου που υποδυόταν τον Αρμένιο πυροβολήθηκε από αληθινή σφαίρα.

Κάθε χρόνο σε διάφορους νομούς και πόλεις οργανώνονται τελετές για την σωτηρία από την κατοχή, που υποδαυλίζουν την έχθρα απέναντι σε Έλληνες και Αρμένιους. Φέτος η τελετή στις 1 Απριλίου στην πόλη Έρτζις του νομού Βαν, όπως κάθε χρόνο τέλειωσε πάλι με αναπαράσταση κατά την οποία οι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν τους Αρμένιους συμμορίτες. Η διαφορά όμως σε σχέση με πέρσι ήταν ότι ένας από αυτούς που αναπαριστούσαν τους Αρμένιους, ο Μουράτ Αλπσαλάζ πυροβολήθηκε στα αληθινά. Διότι στην αναπαράσταση χρησιμοποιήθηκε αληθινή σφαίρα. Η εισαγγελία άρχισε έρευνα σχετικά με τον πυροβολισμό του Μουράτ Αλπσαλάζ που ήταν ντυμένος Αρμένιος στρατιώτης.

Η τελετή άρχισε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ατατούρκ μπροστά στο επαρχείο και με τήρηση ενός λεπτού σιγής. Κατά την διάρκεια της τελετής ο εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Μουράτ Αλπσαλάζ που υποδυόταν Αρμένιο στρατιώτη τραυματίστηκε στην κοιλιά από κυνηγετικό όπλο.

……………

Εφ. Ταράφ 5-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone