¨ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ¨

¨ Τα σύνορα μας παραβιάστηκαν, θα πράξουμε τα δέοντα¨

Σκληρά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο Ερντογάν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Πεκίνο σχετικά με την Συρία και αυτά που έγιναν στα σύνορα.

Πριν από την επίσκεψη του Αννάν στην Τουρκία, ήρθαν οι νέες δηλώσεις του ευρισκόμενου στην Κίνα Ερντογάν σχετικά με την Συρία. Η επίσκεψη μισής μέρας που πραγματοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αννάν στους προερχόμενους από την Συρία πρόσφυγες στο Χατάι, έχει μια ιδιαίτερη σημασία καθώς σήμερα τελειώνει η προθεσμία που δόθηκε στον Συριακό στρατό για να αποσυρθεί από τις πόλεις. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε αυτά που έγιναν στα σύνορα. Ο Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στις 05.30, και αναφερόμενος στα πυρά που προκάλεσαν θανάτους μεταξύ των προσφύγων είπε πως ¨Υπήρξε παραβίαση των συνόρων και θα πράξουμε τα δέοντα σε σχέση με όλα τα δικαιώματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο¨.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αποχωρεί από την αποστολή του πρωθυπουργού Ερντογάν στο Πεκίνο και επιστρέφει στην Τουρκία για να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κινητικότητα στα σύνορα με την Τουρκία.

Εφ. Ραντικάλ 10-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone