ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ…

H ΕΟΤΔΘ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΑΛΦΟΝΣΙ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), στις 11 Απριλίου έκανε επίσκεψη εργασίας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίμπογλου και ο Γενικός Διευθυντής Ενγκίν Σοϊγιλμάζ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της ομάδας Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών κοινοτήτων και γλωσσών Φρανσουά Αλφονσί.

Πρόεδρος Χαμπίμπογλου : Οι επιθέσεις ανέδειξαν το ζήτημα ασφάλειας της ζωής

Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίμπογλου συνεχάρη τον Φρανσουά Αλφονσί για την εκλογή του ως επικεφαλής της ομάδας Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών κοινοτήτων και γλωσσών, και του έκανε μια παρουσίαση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου είπε πως τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι επιθέσεις μίσους σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ανέφερε πως τον Μάρτιο του 2012 έγιναν επιθέσεις στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και στο μπεκτασικό κτίσμα στην συνοικία Ασαγίμαχαλέ στην Ξάνθη. Ο Χαμπίμπογλου ανέφερε πως οι επιτεθέντες έγραψαν σε τοίχο της ΤΕΞ ¨Έξω οι Τούρκοι¨ και στον τοίχο του μπεκτασίδικου κτίσματος ¨Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου ανέφερε πως η αύξηση του ακραίου εθνικισμού και των επιθέσεων μίσους, ενδυναμώνουν τις ανησυχίες για τις απειλές σε βάρος της ζωής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Συμπρόεδρος Αλφονσί : Καθώς τα μειονοτικά δικαιώματα δεν αποτελούνε θέμα μεμονωμένων κρατών αλλά είναι τμήμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι επίσης και θέμα της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου είπε πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μόνο οικονομικό θέμα αλλά ότι έχει δομικά προβλήματα σε πολλά επίπεδα. Ο Χαμπίμπογλου είπε πως το πραγματικό θέμα στην Ελλάδας είναι η οπτική γωνία με την οποία βλέπει τα γεγονότα. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου ανέφερε πως τα θέματα των μειονοτήτων δεν είναι θέματα των μεμονωμένων κρατών αλλά κοινά θέματα της Ευρώπης, και ότι για αυτό θα έπρεπε με κοινές προσπάθειες των κρατών μελών της Ε.Ε. να παραχθούνε λύσεις στα θέματα των μειονοτήτων. Ο Φρανσουά Αλφονσί ανέφερε πως στο πεδίο των μειονοτικών δικαιωμάτων υπάρχουν παραβιάσεις σε μεμονωμένα κράτη, αλλά ότι δεν έχει μπορέσει να παραχθεί λύση διότι όταν αυτές τίθενται σε επίπεδο Ε.Ε. , αναφέρεται πως αυτό εμπίπτει στην κυριαρχία των κρατών μελών. Ο Αλφονσί εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να συσταθεί στα κράτη μέλη της Ε.Ε. ένας μηχανισμός που θα ενδιαφέρεται για τα μειονοτικά δικαιώματα, καθώς αυτά αποτελούνε τμήμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Ιστοσελίδα της ΕΟΤΔΘ  12-4-2012

Σχόλιο : Την ώρα που η Τουρκία κατέχει παράνομα το 40% της Κύπρου και επίσης παράνομα απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που ασκήσουμε το δικαίωμα μας για 12 μίλια, βάζει τα φερέφωνα της να διαμαρτύρονται σε ευρωπαϊκά όργανα για τα δύο συνθήματα !!! 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone