ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ 3%

Ανακοίνωση του κόμματος DEB σχετικά με το πλαφόν του 3% που εφαρμόζεται στους ανεξάρτητους υποψήφιους

 Το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με το πλαφόν του 3% που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στους ανεξάρτητους υποψήφιους.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

 ¨Η Ελλάδα με την παγίδα του πλαφόν 3%, με μια αντιδημοκρατική πρακτική έκοψε την ελεύθερη φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και τους αφαίρεσε την δυνατότητα εκπροσώπησης της πολιτικής τους θέλησης. Ως κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη καταγγέλλουμε αυτήν την προσέγγιση.

Το πλαφόν μπορεί να εμφανίζεται ως δημοκρατικό επειδή είναι χαμηλό αλλά περιλαμβάνει μια φοβερή αντιδημοκρατικότητα. Διότι το πλαφόν που για πρώτη φορά τέθηκε σε εφαρμογή το 1993 δεν ισχύει μόνο για τα πολιτικά κόμματα αλλά ταυτόχρονα και για τους ανεξάρτητους υποψήφιους. Έτσι το να υπερβεί ένας ανεξάρτητος υποψήφιος το εκλογικό μέτρο δεν είναι αρκετό για την εκλογή του. Χρειάζεται να ξεπεράσει πανελλαδικά το πλαφόν του 3%. Και καθώς αυτό δεν είναι δυνατόν κατά κανένα τρόπο, δεν έχουμε καμμία τύχη να εκλέξουμε ανεξάρτητο υποψήφιο. Έτσι με αυτή την αντιδημοκρατική προσέγγιση αποκόπηκε ο δρόμος της εκλογής ενός αντιπροσώπου είτε από την μειονότητα είτε από την πλειονότητα. Πιστεύουμε πως οι μειονότητες θα πρέπει να εκπροσωπούνται ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού στην περιοχή που ζούνε. Και αναμένουμε αυτό να υπάρχει και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο.

………………..

Ως κόμμα Φιλία-Ισότητα –Ειρήνη δεν βρίσκουμε δημοκρατική αυτή τη στάση και αναμένουμε την παραγωγή επείγουσας λύσης.

 Κόμμα DEB  6-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone