ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ B.T.T.D.D.

 Σημαντική επίσκεψη στον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (B.T.T.D.D)

Ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB) Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας δυτικής Θράκης (B.T.A.Y.T.D.) Ερκάν Ρουσέν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ επισκέφτηκαν στην Κωνσταντινούπολη τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Αργότερα οι πρόεδροι των συλλόγων έκαναν σύντομες δηλώσεις στην εφημερίδα Μπιρλίκ σχετικά με την επίσκεψη. Ο πρόεδρος του B.T.A.Y.T.D. Ερκάν Ρουσέν σχετικά με την επίσκεψη ανέφερε πως ¨ Ένας από τους πρώτους συλλόγους που μπορούν να μας φανούν επωφελείς είναι ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και η συνάντηση εδώ τόσων συλλόγων αποτελεί ένδειξη ενότητας και ομοψυχίας¨.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου αναφερόμενη στην σημασία που έχει αυτός ο σύλλογος, ανέφερε πως σε κάθε επίσκεψη της στην Κωνσταντινούπολη τον επισκέπτεται, πως οι ίδιοι συνεχίζουν τον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων στην Δυτική Θράκη, ο σύλλογος συνεχίζει τις εργασίες του στη Τουρκία, και ότι σήμερα στην συνάντηση τους εκεί εξέτασαν για μια ακόμη φορά τα μειονοτικά θέματα.

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μιλώντας σχετικά με την επίσκεψη, ανέφερε πως όταν πάει Τουρκία το πρώτο μέρος όπου πάει είναι ο B.T.T.D.D. και ότι και σήμερα στην συνάντηση εξετάστηκαν τα μειονοτικά θέματα και η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα επωφελής.

Ο πρόεδρος του G.T.G.B. Κοράι Χασάν στον σχολιασμό που έκανε ανέφερε πως σήμερα επισκεπτόμενοι τον σύλλογο, περιέγραψαν στον πρόεδρο Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη και αντάλλαξαν απόψεις.

Τέλος μιλώντας ο πρόεδρος του B.T.T.D.D. Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη, και είπε πως οι σύλλογοι Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Τουρκία αποτελούν το χέρι των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων που ζούνε εδώ. Ο Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ ανέφερε πως είναι πολύ χαρούμενος που φιλοξενεί προέδρους συλλόγων και δήλωσε : Ήταν πολύ ωραίο ότι εν όψει της συνεδρίασης που θα γίνει στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση με συμμετοχή 70 βουλευτών της Ομάδας Στήριξης Δυτικής Θράκης, βρεθήκαμε εδώ και ανταλλάξαμε απόψεις. Με αυτές τις πρόσφατες πληροφορίες θα μεταφέρουμε τα θέματα μας στο κοινοβούλιο, και οι συνομιλίες που θα γίνουν εκεί θα συμβάλλουν στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Μακάρι το συντομότερο δυνατό να συνέλθουμε και με άλλους συλλόγους. Με αυτή την αφορμή στέλνω τον σεβασμό μου και τα χαιρετίσματα σε όλους στην Δυτική Θράκη¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 27-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone