ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΤΖΑΛΙ ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ

Μνημείο Αρμενικής γενοκτονίας θα κατασκευαστεί στα Άδανα

Ο Μουσταφά Χαλάτσογλου μέλος του ΜΗΡ της πόλης Γιουρεγίρ ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε από την επαρχιακή διοίκηση να κατασκευαστεί στα Άδανα μνημείο για την γενοκτονία που έκαναν οι Αρμένιοι στο Χότζαλι.

Μιλώντας ο Χαλάτσογλου στην συνεδρίαση του επαρχιακού Συμβουλίου Αδάνων, ανέφερε πως Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία είναι ένα έθνος, και είπε : ¨ Αυτό που έγινε δεν πρέπει να αφήσουμε να το ξεχάσουν οι νέες γενιές.

Πρέπει σε κάθε μας νομό να κατασκευάσουμε μνημεία για το Χότζαλι και για τους ανθρώπους μας που σφαγιάστηκαν το 1915. Θα πρόκειται για μνημείο που θα κρατά ζωντανή την μνήμη μας. Πρέπει να είναι ένα μνημείο που δεν θα αντανακλά εχθρότητα αλλά θα υπενθυμίζει την ιστορία. Προσπαθούνε να κάνουν τους νέους μας να ξεχάσουν την ιστορία. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί¨.

Ο Χαλάτσογλου ανέφερε πως ¨Δόθηκε πρόταση στους επικεφαλής των συνδυασμών MHP, CHP και AKP που προβλέπει την κατασκευή σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη των Αδάνων, ενός μνημείου που θα συμβολίζει την γενοκτονία που διέπραξαν οι Αρμένιοι στο Χότζαλι του Αζερμπαϊτζάν……………….¨

Εφ. Ζαμάν 11-4-2012