ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ Η ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ

Η εντολή για βομβαρδισμό ήταν από ανώτατους διοικητές

ΑΓΚΥΡΑ – Εντυπωσιακές διαπιστώσεις εμπεριέχονται στην αναφορά που ετοίμασαν οι επιθεωρητές του Υπουργείου Εσωτερικών μετά την αεροπορική επίθεση που κόστισε την ζωή σε 34 πολίτες στο Ουλούντερε. Με βάση την αναφορά το υπουργείου ¨Πριν από τον βομβαρδισμό δεν λήφθηκε η γνώμη των ντόπιων στρατιωτικών μονάδων. Εάν είχε ληφθεί δεν θα γινόταν αυτή η καταστροφή. Υπεύθυνοι για τον βομβαρδισμό δεν είναι οι ντόπιοι διοικητές αλλά ανώτατα κλιμάκια διοίκησης¨.

Χτες στην υποεπιτροπή για το Ουλούντερε που ιδρύθηκε εντός της Επιτροπής Ανθρωπίνων Διακιωμάτων της τουρκικής βουλής συζητήθηκε παράλληλα με την αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών, οι εικόνες της ASELSAN από τα Heron, και η αναφορά του Συμβουλίου Τηλεπικοινωνιών σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Στην συγκέντρωση της επιτροπής οι τρεις αναφορές ¨αναγνώστηκαν¨. Καθώς οι αναφορές είχαν σφραγίδα ¨απόρρητο¨ δεν δόθηκε αντίγραφο στους βουλευτές αλλά απλά τις άκουσαν.

………………..

Εφ. Ραντικάλ 8-3-2012

Σχόλιο : Αναμενόμενη εξέλιξη για όσους πίστευαν πως ο βομβαρδισμός των πολιτών στο Ουλούντερε ήταν εσκεμμένος και όχι λάθος. Διότι εάν επρόκειτο για εχθρικό στόχο (βλ. ΠΚΚ) γιατί δεν ρωτήθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές της περιοχής ;