ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΚΑΛΙΟΥΝ

Θα στήσουμε στρατιωτικό γραφείο στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου –που αντιτίθεται στο καθεστώς Άσαντ- Μπουρχάν Γκαλιούν, δήλωσε πως επιθυμεί να στήσει ένα στρατιωτικό γραφείο που θα συντονίζει τα όπλα που θα πηγαίνουν στους αντιστασιακούς της Συρίας και ότι θέλει να το κάνει αυτό στα τουρκικά σύνορα. Ο Γκαλιούν δήλωσε πως ¨αύριο θα συζητήσω αυτό το θέμα με τον κύριο Νταβούτογλου¨.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου Μπουρχάν Γκαλιούν δήλωσε πως θα ιδρύσει στρατιωτικό γραφείο στην Τουρκία με σκοπό την οργάνωση της βοήθειας σε όπλα για τους αντάρτες και για να σωθεί η αντιπολιτευόμενη αντίσταση από το χάος. Όταν η Χουριέτ τον ρώτησε «Έχετε μιλήσει με την Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση το ενέκρινε ;», ο Γκαλιούν απάντησε πως ¨Δεν βλέπω κάποιο λόγο για τον οποίον η Τουρκία δεν θα στήριζε κάτι τέτοιο. Αύριο θα συζητήσω αυτό το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου¨.

Ο Μπουρχάν Γκαλιούν μιλώντας στο Κέντρο των Ξένων Δημοσιογράφων στο Παρίσι και απευθυνόμενος στις χώρες που επιθυμούν να βοηθήσουν με όπλα τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας είπε : ¨ Πολλές χώρες ανακοίνωσαν πως θέλουν να βοηθήσουν με όπλα . Αποφασίσαμε αντί να γίνεται αυτή η βοήθεια απευθείας εντός της Συρίας, αποφασίσαμε ως Συριακό Εθνικό Συμβούλιο να εξετάσουμε το θέμα να ανοίξουμε ένα στρατιωτικό γραφείο.¨

………………………

Όταν ο Γκαλιούν ρωτήθηκε σχετικά με το που θέλει να ιδρυθεί αυτό το γραφείο απάντησε πως ¨Θα είναι σωστό να είναι σε ένα μέρος κοντά στην Συρία, στα σύνορα αλλά εκτός Συρίας. Για αυτό πιθανότατα θα στηθεί στην Τουρκία. Από εκεί θα οργανώσουμε την βοήθεια σε όπλα προς τους αντιπολιτευόμενους.

………………………

 Εφ. Χουριέτ 2-3-2012

Σχόλιο : Αυτό που προαναγγέλει ο Γκαλιούν δεν είναι παράνομο ; Αλλά ξέχασα το ΠΚΚ είναι τρομοκράτες, ενώ αυτοί είναι ¨μαχητές της ελευθερίας¨….