ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ….

Αχμέτ Τουρκ : Ένστολος αστυνομικός με γρονθοκόπησε

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχμέτ Τουρκ μετάφέρθηκε στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος πως γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικό κατά την διάρκεια επισοδείων που έγιναν όταν η αστυνομία επενέβη σε μέλη του BDP που θέλαν χωρίς άδεια να γιορτάσουν το Νεβρόζ.

Μπάτμαν- Κατά τη διάρκεια επισοδείων που έγιναν στην οδό Νεργκίζ του Μπάτμαν, ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε ομάδες που θέλαν α γιορτάσουν, βρέθηκαν στη μέση διοικούντες και βουλευτές του BDP. Καθώς τα ΜΑΤ επενέβαιναν στους διαδηλωτές πετάχτηκε δακρυγόνο στο λεωφορείο όπου βρισκόταν ο Αχμέτ Τουρκ-ανεξάρτητος βουλευτής Μάρντιν, η Αϊσέλ Τουγλούκ-ανεξάρτητη βουλευτής Βαν, η βουλευτής Ντιγιαρμπακίρ του BDP Νουρσέλ Αϊντογάν, ο αντιδήμαρχος της πόλης Μπάτμαν Σερχάτ Τεμέλ και διοικούντες του κόμματος BDP.

Πρώτα εγκατέλειψε το λεωφορείο ο Αχμέτ Τουρκ που έχει καρδιακή ανεπάρκεια και επηρεάστηκε από το δακρυγόνο και έπειτα και οι υπόλοιποι. Ο Αχμέτ Τουρκ λέει πως την ώρα που κατέβαινε από το λεωφορείο αστυνομικός ένστολος τον χτύπησε με γροθιές. Ο Τουρκ ανέφερε πως χαστουκίστηκε και γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία.

…………………..

Εφ. Ραντικάλ 20-3-2012

Σχόλιο : Η ευτυχία του να είσαι Κούρδος, ή μάλλον γενικά μειονότητα στην Τουρκία…