ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Ε.Ε.-ΕΛΛΑΔΑΣ

¨Να σταματήσει η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων με την Ελλάδα¨

7 χώρες της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Σουηδία ζήτησαν λόγω της λαθρομετανάστευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ε.Ε., να επέλθουν έκτακτοι συνοριακοί έλεγχοι και να ανασταλεί η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων.

 ΛΟΝΔΙΝΟ – Ομάδα χωρών της Ε.Ε. ζήτησαν να επέλθουν έκτακτοι συνοριακοί έλεγχοι και αναστολή της ελεύθερης διακίνησης μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η ροή της λαθρομετανάστευσης προς την Ε.Ε. μέσω Ελλάδας και Τουρκίας

 Ομάδα κρατών αποτελούμενη από Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία Ολλανδία, Βέλγιο και Σουηδία συμφώνησαν σε αναφορά με την οποία  καλούν την Ελλάδα ¨να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της¨ στα σύνορα της που αποτελούνε και σύνορα της συνθήκης Σέγκεν.

Η εφημερίδα Τέλεγκραφ στην είδηση της για αυτό το θέμα αναφέρει πως οι αιτήσεις για άσυλο πέρσι αυξήθηκαν κατά 19% στην Γερμανία και 41% στην Αυστρία και ότι ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ δήλωσε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της, θα πρέπει να επανέλθει ο έλεγχος των διαβατηρίων ανάμεσα σε Ε.Ε. και Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναφέρε πως και η Αγγλίδα υπουργός εσωτερικών Τερέζα Μέι ζήτησε την αναστολή της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, ενώ ο υπουργός μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμίτ κάνοντας έκκληση για βοήθεια και όχι τιμωρία της Ελλάδας δήλωσε πως ¨Οι Έλληνες είναι μέσα σε μια βαθιά κρίση και εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε. Και όχι μόνο από οικονομικής απόψεως. Αυτό το θέμα πρέπει να το λύσουμε μαζί¨.

Εφ. Ραντικάλ 11-3-2012

 Σχόλιο : Η μόνη εφικτή λύση τουλάχιστον όσον αφορά τον Έβρο είναι οι νάρκες και η άμεση και με κάθε τρόπο επαναπρoόθηση των παρανόμως εισερχομένων. Όσοι μιλούν για ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών ή για αποδοχή τους ξανά από την Τουρκία, απλά πετάν στα σύννεφα.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone