ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΣΙΧΤΙΡ !

Επικεφαλίδα ¨Α-σικτίρ¨ από την ΤΔΒΚ προς την Τουρκία

Η Κύπρος δεν είναι αποικία της Τουρκίας . Ή τουλάχιστον δεν το βλέπουν έτσι οι Κύπριοι.

Πάλι ο Εγεμέν Μπαγίς, πάλι έκανε μια δήλωση και ξέσπασε φουρτούνα. Ωραία τα καταφέραμε. Με το κόμμα ΑΚΠ φτάσαμε στο Κυπριακό εκεί όπου είχε σταματήσει ο συγχωρημένος ο Ντεκτάς. Ο Μπαγίς στο Λονδίνο δήλωσε πως μετά την εμπλοκή στις συνομιλίες μι από τις επιλογές της Τουρκίας είναι η ένωση της Κύπρου με την Τουρκία. Με αυτή του την δήλωση δεν ξέω πως αντιλαμβάνεται την Ε.Ε. αλλά αποκαλύπτεται πως ξέει καθόλου ούτε την Κύπρο ούτε την ψυχολογική κατάσταση των Τουρκοκυπρίων. Εντέλει στην Βόρεια Κύπρο η αντίδραση ήταν τόσο μεγάλη που κάποιες εφημερίδες εξύβρισαν τον Εγεμέν Μπαγίς με την επικεφαλίδα Α-σιχτίρ.

Ο Μπαγίς με χτεσινή του δήλωση χαρακτηρίζει αυτού του είδους τις κατηγορίες ως προερχόμενα από άτομα που συμπαθούν τους Ελληνοκύπριους. Δηλαδή όσοι δεν υμφωνούν με τις απόψεις του Εγεμέν Μπαγίς σφραγίζονται ως ¨συμπαθούντες των Ελληνοκύπριων¨. Έφυγε ο κύριος Ντεκτάς, αχ. Τζάμπα παίρναμε αμαρτίες τόσα χρόνια. Το κόμμα ΑΚΠ όπως στο θέμα της αλλαγής του συντάγματος και του Κουρδικού θέματος στράφηκε σε κρατική καθεστωτική λογική, έτσι και στο θέμα της Κύπρου, γύρισε γύρισε και έφτασε σε αυτά που λεν οι εθνικιστές. Πριν από λίγο καιρό το είχα γράψει σε αυτή τη γωνία. ¨Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους¨. Δεν θέλω να ξαναπώ τα ίδια αλλά εν ολίγοις να αναφέρω πως η Κύπρος δεν είναι αποικία της Τουρκίας. . Ή τουλάχιστον δεν το βλέπουν έτσι οι Κύπριοι .

Η προβληματική αυτή οπτική μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα. Μπορεί ακόμη και μια μέρα να εμφανιστεί διασπαστική τουρκοκυπριακή οργάνωση που θα επιδιώκει την σωτηρία από την Τουρκία.

………………..

 Εφ. Ραντικάλ 6-3-2012

Αρθρογράφος  Τζουνέιτ Οζντεμίρ