ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ …ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Οι χωρικοί του Μεγάλου Δερείου φιλοξένησαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς

Το ευρισκόμενο στον δήμο Σουφλίου του Έβρου χωριό του Μεγάλου Δερείου φιλοξένησε ιδιαίτερους καλεσμένους.Αυτοί που επισκέφτηκαν το Μεγάλο Δέρεο ήταν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ και Γκιουρλέρ Γκιουρσόι, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, οι δημοτικοί σύμβουλοί Σουφλίου Νετσμετίν Μπεκίρ και Αχμέτ Μολλά, ο πάρεδρος Μεχμέτ Τσιλιγγίρ και ο πρόεδρος του ιδρύματος Διαφύλλαξης του Τεκέ της Ρούσας Αχμέτ Καραχουσείν.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος των θρησκευτικών λειτουργών Έβρου Αμπντουραχίμ Κουρού, θρησκευτικοί λειτουργοί και κόσμος της περιοχής. Μετά το ναμάζι της Παρακευής που έκαναν όλοι μαζί, έγινε επίσκεψη στο παράρτημα του συλλόγου θρησκευτικών λειτουργών στο Δέρειο. Αργότερα πήγαν όλοι μαζί στο γεύμα που παρέθεσε ο Αμπντουραχίμ Κουρού-πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών λειτουργών- και οι θρησκευτικοί λειτουργοί στο χωριό Πετρόλοφος. Μετά το γεύμα που έφαγαν όλοι μαζί ο πρόεδρος του Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ χάρισε στον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς μια ευχαριστήρια πλακέτα για την στήριξη που παρείχε στις πολιτιστικές δραστηριότητες κατά την διάρκεια της θητείας του. Ακολούθως και ο πάρεδρος του Δερείου Μεχμέτ Τσιλιγγίρ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του χάρισε στον Μουσταφά Σάρνιτς ένα δώρο χειροτεχνίας της περιοχής μας.

 

Ερτζάν Τζαφέρογλου-Μεγάλο Δέρειο

Εφ. Μπιρλίκ 24-3-2012

Σχόλιο : Αυτό το περί ¨για την στήριξη που παρείχε στις πολιτιστικές δραστηριότητες κατά την διάρκεια της θητείας του¨ δεν νομίζετε ότι θέλει κάποια διευκρίνηση ; Δηλαδή η στήριξη ήταν π.χ. οι προσευχές του πρόξενου για ευόδωση των τουρκοπανηγύρεων ή κάτι πιο….απτό ; Π.χ. αναρωτιόμαστε μήπως η στήριξη αφορά κάτι τέτοιο….