ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΔΕΡΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΙΝ ΣΑΡΝΙΤΣ

Γιορτή ημέρας της γυναίκας στον Σύλλογο του Χίλια

Το Σάββατο 17 Μαρτίου ο τομέας γυναικών του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια συναντήθηκε και γιόρτασε στο χωριό Μεγάλο Δέρειο την μέρα της γυναίκας. Στην δεύτερη αυτή εκδήλωση του τομέα γυναικών του συλλόγου Χίλια μετείχαν μέλη του συλλόγου από την περιοχή, η Εσίν Σάρνιτς-σύζυγος του πρόξενου της T.C. στην Κομοτηνή, η γενική διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, η επικεφαλής του τομέα γυναικών του κόμματος DEB Νετσλά Τσαβούς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας δήμου Ιάσμου Σελβέρ Χουσείν, η πρόεδρος του τομέα γυναικών της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Ελμάς Χουσείνογλου, η υπάλληλος οικονομικών του προξενείου της T.C. στην Κομοτηνή Ζουλεϊχά Ντουμπάν, η Χαλιμέ Πεντζάλ, η Γιασεμίν Εμιντζέ, η Σαφιγιέ Χατζηαχμέτ και άλλες από την περιοχή.

Η πρόεδρος του τομέα γυναικών του συλλόγου Χίλια Αϊσέ Καραχουσείν στην ομιλία που έκανε περιέγραψε την σημασία της 8ης Μαρτίου-Παγκόσμιας μέρας της γυναίκας, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή οι γυναίκες που ζούνε ιδιαίτερα στην περιοχή τους και χαιρέτισε τις καλεσμένες. Η Εσίν Σάρνιτς-σύζυγος του πρόξενου της T.C. στην Κομοτηνή, στην ομιλία που έκανε ανέφερε πως είναι πολύ ικανοποιημένη για την παρουσία της εδώ απόψε, και ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν. Η επικεφαλής του τομέα γυναικών του κόμματος DEB Νετσλά Τσαβούς σχολίασε πως ως κόμμα θα παράσχει πάντα την δέουσα στήριξη στους ανθρώπους και στις γυναίκες της περιοχής. Η Γενική Διευθύντρια του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ είπε πως εμείς σαν γυναίκες ακόμα και αν είμαστε στην πιο ακραία γωνιά της Δυτικής Θράκης πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Η εκδήλωση για την μέρα της γυναίκας που οργανώθηκε από τις γυναίκες για πρώτη φορά στον νομό του Έβρου, πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμή ατμόσφαιρα. Κατά την βραδιά αυτή οι γυναίκες έφαγαν, χόρεψαν και τραγούδησαν παλιά παραδοσιακά τραγούδια. Ο τομέας γυναικών ανέφερε πως στις 30 Μαρτίου θα οργανώσει ημερήσια εκδρομή στην Αδριανούπολη και συμφώνησαν να ξαναβρεθούνε κατά τους εορτασμούς για το επόμενο Χιντρελέζ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 18-3-2012

Σχόλιο : Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις. Παρατηρούμε μια οικογενειοκρατία. Π.χ. η επικεφαλής του τομέα γυναικών σίγουρα έχει συγγενική σχέση με τον πρόεδρο του ιδρύματος διαφύλλαξης του Τεκκέ της Ρούσας κύριο Καραχουσείν. Η κυρία Πεντζάλ να υποθέσω πως έχει σχέση με τον πρόεδρο του συλλόγου Χίλια κ. Πεντζάλ ; Επίσης βλέπουμε την με κάθε τρόπο προβολή του προξενικού κόμματος DEB. Άλλοτε πάει κάπου ο πρόξενος μαζί με τον πρόεδρο του DEB και άλλοτε όπως εν προκειμένω η γυναίκα του πρόξενου μαζί με την διορισμένη στο δημόσιο και ¨καταπιεσμένη¨ Νετσλά Τσαβούς. Επίσης αν κρίνουμε από την φωτογραφία πολύ φτωχή ήταν η προσέλευση των γυναικών. Αμ την άλλη την υπεύθυνη οικονομικών του προξενείου, τι την πήρε  μαζί της  η Εσίν ; Για να κόβει επιταγές ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone