ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Αγόρασε εταιρία στην Ελλάδα, γίνεται η 4η μεγαλύτερη στην Ευρώπη

Ο Όμιλος Εταιριών Πακ που συγκαταλέγεται στις εταιρίες ηγέτες της Τουρκίας στους τομείς τροφίμων, φαρμάκων, χαρτονιού και ζωοτροφών, αγόρασε στην Ελλάδα την μόνη εταιρία που παράγει γυαλιστερό χαρτί, την εταιρία Μακεδονική Χαρτοποιία.

Η Πακ με αυτήν την αγορά μαζί με την εταιρία Kartonsan φτάνει σε ετήσια παραγωγή τους 280.000 τόνους, και ανέρχεται στην 4η θέση των μεγαλύτερων παραγωγών χάρτου στην Ευρώπη.

 Η Μακεδονική Χαρτοποιία έχει δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 100.000 τόνων.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο Ουνάλ Μποζκούρτ-μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου Πακ, δήλωσε τα εξής :

Αισθανόμαστε την ευτυχία να προσθέτουμε στην εταιρία μας την 2η μετά την Kartonsan μεγαλύτερη παραγωγό στην περιοχή, την Μακεδονική Χαρτοποιία. Θα κάνουμε επενδύσεις στην εταιρία αυτή, ώστε να εκσυγχρονίσουμε την τεχνολογία παραγωγής, να μειώσουμε την ενέργεια που καταναλίσκεται, και να αυξήσουμε την απόδοση. Η αγορά αυτή θα προσθέσει αξίες, καθώς θα αποδώσει θετικά αποτελέσματα και για τους εργαζόμενους και για τους πελάτες.

Εταιρία 48 ετών

Η εταιρία Μακεδονική Χαρτοποιία η οποία παράγει χαρτόνια από ανακυκλωμένο χαρτί, ιδρύθηκε το 1964 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της περιοχής, Ο ετήσιος τζίρος της είναι 52 εκ. ευρώ και εργάζονται σε αυτήν 200 άτομα.

Οι μισές από τις πωλήσεις της εταιρίας γίνονται με εξαγωγές σε Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ρουμανία και Βόρεια Αφρική

…………..

Εφ. Χουριέτ 17-3-2012