ΜΙΛΛΕΤ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-TOURKIKANEA.GR

Η εφημερίδα Μιλλέτ πάλι στοχοποιήθηκε επειδή στηρίζει τις μουφτείες, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και το κόμμα DEB

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ υπέστη την οργή του ελληνικού πανελλήνιου τύπου. Στόχος έγινε το άρθρο που έγραψε ο Τζεγκίζ Ομέρ στην εφημερίδα Μιλλέτ στις 8 Μαρτίου 2012 και αρ. φύλλου 322, με τίτλο ¨Ο πατριάρχης προσεύχεται από τη χαρά του και οι μουφτήδες μας για να χαρούν¨.

Η πανελλήνια εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος προβάλλοντας ως πηγή την διαστρεβλωμένη είδηση της ρατσιστικής ιστοσελίδας Tourkikanea.gr, στοχοποιεί τους εκδότες της εφημερίδας Μιλλέτ , χαρακτηρίζοντας τους ως ¨εγκάθετους της Άγκυρας¨.

Η γνωστή για την ακραία εθνικιστική και αντιτουρκική γραμμή της εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, μαινόμενη από την φράση του Τζεγκίς Ομέρ περί ¨Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης¨ χαρακτηρίζει τους εκδότες της Μιλλέτ ως ¨Εγκάθετους της Άγκυρας στη Θράκη¨. Η εφημερίδα καταγγέλλει στην ελληνική κοινή γνώμη πως ο Τζεγκίζ Ομέρ αναφέρει τους Έλληνες πολιτικούς ως ¨βρωμιάρηδες¨ και ότι καλεί την μειονότητα να ψηφίσει το τουρκικό κόμμα, ενώ κατηγορεί και την εφημερίδα Μιλλέτ πως κάνει την προπαγάνδα της Τουρκίας.

Ο Ελεύθερος Τύπος σε άρθρο του με τίτλο ¨Ανθελληνικό παραλήρημα από εγκάθετους της Άγκυρας στη Θράκη¨ και γράφοντας για ¨Απίστευτο ανθελληνικό παραλήρημα από την μειονοτική εφημερίδα της Ξάνθης Μιλλέτ, η οποία κινούμενη στην γνωστή προπαγανδιστική γραμμή του προξενείου, φτάνει στο σημείο να αντιδιαστέλλει την …¨ευημερία¨ της ελληνικής (ξεκληρισμένης) μειονότητας της Κωνσταντινούπολης με τα ¨βάσανα¨ της μουσουλμανικής (τουρκική την ονομάζει) μειονότητας της Θράκης¨, χρησιμοποιεί τα τμήματα του άρθρου του Τζεγκίζ Ομέρ που την συμφέρουν και σχολιάζοντας/διαστρεβλώνοντας τα με τρόπο που να προκαλέσει διέγερση στα εθνικά συναισθήματα της ελληνικής κοινής γνώμης, επιχειρεί να προβάλλει έναν ¨εθνικό κίνδυνο¨ και ξεκάθαρα στοχοποιεί.

Ο Τζεγκίζ Ομέρ ανέφερε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα και η ιστοσελίδα είναι γνωστή στην μειονοτική κοινωνία, και ότι για χρόνια συνεχίζει να δέχεται την ψυχολογική πίεση και τις επιθέσεις αυτού του άρρωστα ρατσιστικού τύπου.

Ο Ομέρ ανέφερε πως ο εθνικιστικός τύπος και η σχετική νοοτροπία της Ελλάδας αποτελούν από τα πιο επικίνδυνα στοιχεία που έριξαν την Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται, πως αυτή η νοοτροπία άφησε την χώρα πίσω, την τραβάει προς το σκοτάδι, και συνέχισε δηλώνοντας τα εξής :

¨Την ώρα που το σχετικό με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης άρθρο μου λήφθηκε υπόψη θετικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη σχολιάστηκε αρνητικά από κάποιους φανατικούς κύκλους και έγινε στόχος από τον ελληνικό πανελλήνιο τύπο.

Στις 13 Μαρτίου 2012 η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος μετέφερε στην σελίδα του είδηση-σχόλιο σχετικά με άρθρο μου που παρέθεσε από την ιστοσελίδα Tourkikanea.gr, διαστρεβλώνοντας το ακόμη περισσότερο. Στην είδηση της ρατσιστικής ιστοσελίδας Tourkikanea.gr, πάλι στοχοποιηθήκαμε σαν εφημερίδα Μιλλέτ.

…………………

Eφ. Μιλλέτ 22-3-2012

Αρθρογράφος Τζεγκίζ Ομέρ

Σχόλιο : Εκλαμβάνουμε ως μετάλλιο τις κατηγορίες που μας απευθύνει ο κύριος Ομέρ. Διότι αν μας κατηγορεί αυτός, τότε σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο για την πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επαινεί… Για όποιον ενδιαφέρεται να δει σε ποιό άρθρο αναφέρεται, το παραθέτουμε ξανά παρακάτω . Προσέξτε ότι στην συγκεκριμένη ανάρτηση δεν έχουμε καν σχόλιο, μόνο μετάφραση. 

 

¨ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ DEB¨ !

Posted on Μαρτίου 8th, 2012

Ο Πατριάρχης προσεύχεται από την χαρά του και οι μουφτήδες μας για να χαρούν

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της T.C. Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της διασφάλισης και συνέχισης ενός περιβάλλοντος θρησκευτικής ειρήνης στα Βαλκάνια στην Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, είχε μια σειρά από συναντήσεις με θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.

………………………

 Βλέπετε το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη; Το πατριαρχείο και η κοινότητα είναι τόσο καλά που προσεύχονται για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Να ξέρουν καλά την αξία του. Να ξέρουν και κοιτώντας το χάλι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης να ευγνωμονούν για ακόμη μια φορά. Να προσεύχονται ιδιαίτερα να μην τους ρίξει ο Αλλάχ στην δική μας την θέση.

Μακάρι να προσευχόταν και για εμάς. Δεν πιστεύω όμως πως το έκανε ή θα μπορέσει να το κάνει. Αν ήταν ως τώρα θα το είχε κάνει. Μάλιστα αν ήθελε πολλά πράματα θα έκανε αλλά δεν έκανε. Για παράδειγμα για να εξασφαλίσει τα δικά του δικαιώματα, θα πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να αποδώσει στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης τα δικά της δικαιώματα. Διότι ο ίδιος είναι πνευματικός ηγέτης όλου του Ορθόδοξου κόσμου. Θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια πράματα χρησιμοποιώντας την επιρροή του. Αλλά δεν το έκανε. Φαίνεται ότι είτε δεν έκανε κάτι είτε οι Ορθόδοξοι ομογενείς του δεν το εφάρμοσαν.

Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προσευχόμαστε για το καλό όλης της ανθρωπότητας. Ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να ζούνε μέσα σε δικαιοσύνη. Και επειδή το ευχόμαστε, ο Αλλάχ τους βοηθά με το χέρι της τουρκικής κυβέρνησης. Τους βοηθά ώστε και η ελληνική κυβέρνηση να πάρει παράδειγμα και να βοηθήσει και εκείνη την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Αλλά που…. Τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει ! Τι περίεργο που είναι. Οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης προσεύχονται από την χαρά τους και εμείς προσευχόμαστε στον Αλλάχ να μας δώσει χαρά.

………………………..

Εάν αληθεύουν οι ειδήσεις το αργότερο τον Μάιο θα υπάρχουν εκλογές. Και τώρα ας σκεφτεί η μειονότητα μας απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση ποιόν να ψηφίσει.

Ας πω την γνώμη μου. Κατά την άποψη μου με αυτή την κατάσταση από κανένα από αυτά τα κόμματα δεν περιμένουμε προκοπή. Το να τους ψηφίσουμε είναι αμαρτία. Δεν έχει καμμιά αξία για αυτούς που δεν μας έχουν για ανθρώπους και δεν μας υπολογίζουν. Όλοι είναι βρωμιάρηδες.

Να μην ψηφίσουμε λοιπόν ; Φυσικά να ψηφίσουμε. Η διεύθυνση είναι σαφής. Οι μειονοτικοί ψήφοι μπορούν να δοθούν στο DΕB ή εκεί όπου θα υποδείξει το DEB. Σε τέτοιες καταστάσεις αυτό θα ήταν η πιο νόμιμη και φυσική κίνηση. Αυτό αποτελεί και θρησκευτικό και εθνικό μας καθήκον. Άλλωστε το κόμμα DEB είναι σε πολύ καλή θέση και συνεχώς αναπτύσσεται.

……………………

Εφ. Μιλλέτ 8-3-2012

 Αρθρογράφος Τζενγκίζ Ομέρ

 

 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone