ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΓΓΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Προσπάθεια από Αγγλία για καθαρισμό των εκκλησιών στην KKTC

Ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Ντέιβιντ Μπάροους που είναι και μέλος της ομάδας Κύπρου στο αγγλικό κοινοβούλιο κάνει προσπάθεια ώστε μαζί με Άγγλους βουλευτές και Ελληνοκύπριους εθελοντές να καθαρίσουν εκκλησίες και νεκροταφεία στον βορά.

Σε δήλωση που έκανε ο Μπάροους στο ελληνοκυπριακό ραδιόφωνο ανέφερε πως με αυτή την κίνηση στοχεύει μεταξύ άλλων και στον καθαρισμό των νεκροταφείων και εκκλησιών που βρίσκονται στην βόρεια Κύπρο, στο Άσχα, στην Αφάνια, σε Αμμόχωστο και Γιανάγρα.

Ο Μπάροους δήλωσε πως κατά την επίσκεψη του στην KKTC αισθάνθηκε απέχθεια από την κατάσταση των εκκλησιών και νεκροταφείων και από την ¨έλλειψη σεβασμού σε ιερούς χώρους¨.

Ο Μπάροους είπε πως μετά από αυτήν την επίσκεψη όταν γύρισε στην Αγγλία είχε επαφές με συναδέλφους και με τον υπουργό Ε.Ε. Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος του είπε πως θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια στο αγγλικό ΥΠΕΞ και προφορικά και γραπτά.

Ο Μπάροους έκανε έκκληση στην συγκεκριμένη καμπάνια να μετάσχουν και άτομα από την τουρκοκυπριακή και ελληνοκυπριακή κοινότητα είτε της Κύπρου είτε της Αγγλίας.

Πρακτορείο Αναντολού 21-3-2012

Σχόλιο : Προφανώς η φωτογραφία δεν είναι από το δημοσίευμα αλλά την βάλαμε ως ενδεικτική της κατάστασης.