ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΙ

Και οι μειονότητες στην Ελλάδα αναμένουν κλάδο ελαίας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής της μειονότητας από την Ξάνθη Τσετίν Μάντατζι δήλωσε πως η τουρκομουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα βλέπει με θαυμασμό τα βήματα που κάνει η Τουρκία απέναντι στην μειονότητα των Ρωμιών και περιμένει και προς τους ίδιους έναν κλάδο ελαίας από την χώρα τους. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ο Μάντατζι, δήλωσε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να φύγουν.

Ο Μάντατζι ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους βουλευτές που διαγράφηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου επειδή καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο που περιλάμβανε σκληρά μέτρα, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Τσετίν Μάντατζι δήλωσε ότι παρά το ότι κατά τα 2 έτη της πρωθυπουργίας του Παπανδρέου ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και πολλούς νόμους, πολλά προβλήματα της μειονότητας παρέμειναν άλυτα.

Ο Μάντατζι ανέφερε τα εξής :

 ¨Η Μειονότητα για χρόνια έχει κάποιες προσδοκίες. Είναι τα θέματα που πάντα θέτουμε, για τις μουφτείες, τα βακούφια, την αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας και το θέμα της εκπαίδευσης. Πιστεύαμε πως 1-2 από αυτά θα επιλύονταν. Δυστυχώς παρά τις κάθε είδους θυσίες που κάναμε, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, για αυτό κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας καταψήφισα και ως εκ τούτου διαγράφηκα. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου και μακάρι αυτή τη δουλειά να την είχα κάνει νωρίτερα¨.

Ο Μάντατζι ανέφερε πως για να γυρίσει στο κόμμα θα πρέπει να επέλθουν λύσεις στα θέματα της μειονότητας, και ότι θα διαβουλευτεί με τον κόσμο για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

¨ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΔ…¨

Ο Μάντατζι ανέφερε πως στην Ελλάδα όπου δεν μπόρεσαν να επιλυθούν τα περισσότερα προβλήματα, συνεχίζεται και η άρνηση της εθνικής ταυτότητας, και δείχνοντας ως παράδειγμα το κλείσιμο με δικαστική απόφαση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης επειδή έφερε στην ονομασία την λέξη ¨τουρκική¨ δήλωσε πως ¨Παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ, το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας δεν την θεώρησε δεσμευτική. Ο Άρειος Πάγος παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ απέρριψε το αίτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Πρόκειται για καταστάσεις που είτε από πλευράς δικαιοσύνης είτε από πλευράς δικαστικού συστήματος, δεν συνάδουν με την δημοκρατία και τα μειονοτικά δικαιώματα. Εμείς τα καταγγέλλουμε αλλά δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε¨.

¨ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ¨

Ο Μάντατζι ανέφερε πως τον καιρό των κρίσεων στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας οι μειονότητες πλήρωσαν πολύ βαρύ τίμημα, πως επιθυμεί οι καλές σχέσεις των δύο χωρών να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, και ότι σε τέτοια περίπτωση και οι ίδιοι θα επηρεαστούνε θετικά από αυτό, και είπε τα εξής :

¨Η απόδοση του ορφανοτροφείου, η επίσκεψη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης στο Πατριαρχείο, και η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στον Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη ήταν πραγματικά ωραίες κινήσεις. Ξέρετε ότι υπάρχει το θέμα με τα βακούφια και το ελληνικό δημοτικό Γαλατάσεράι επεστράφηκε.

Εμείς φυσικά τα επικροτούμε αυτά αλλά νοιώθουμε και μια απογοήτευση. Ο λαός μας λέει : Η Τουρκία πολύ καλά κάνει και τα κάνει αυτά, αλλά εμείς πότε θα πάρουμε το αντίστοιχο για αυτά ; Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε πάρει από την χώρα μας κλάδο ελαίας¨.

 ¨ΑΥΞΑΝΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ¨

Ο Μάντατζι λέει πως ¨Όποτε λέγαμε πως υπάρχει ένα θέμα και ζητούσαμε την επίλυση του πάντα μας έβλεπαν με καχυποψία¨ και ότι και ως μειονότητα και ως βουλευτής έκανε το καθήκον του και τώρα η σειρά είναι στην ελληνική πολιτική.

Ο Μάντατζι εστιάζοντας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν είσοδο της ακροδεξιάς ομάδας Χρυσή Αυγή στην βουλή, είπε τα εξής :

¨Αυτό είναι μια κατάσταση που δεν είναι καλή για να πάει η χώρα μπροστά. Αυτό θα το πληρώσει ακριβά και ο ελληνικός λαός και εμείς ως μειονότητα. Επίσης ιδρύθηκε και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αποτελείται από αυτούς που έφυγαν από την ΝΔ. Και αυτό το κόμμα βλέποντας το, περιλαμβάνεται στην άκρα δεξιά.

Και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένα ακροδεξιό άτομο. Εμείς ως μειονότητα το ξέρουμε πολύ καλά. Πιστεύω πως κατά το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών με ακροδεξιά νοοτροπία, ενώ βλέπω πως το ακροδεξιό ρεύμα κάθε μέρα αυξάνει.

………………

Ιστοσελίδα του ρ/σ ÇINAR FM 15-3-2012

 Σχόλιο : Ακροδεξιός λέει και ο Καμμένος και ο Σαμαράς ! Αυτά βέβαια όταν τα λέει ο αντίλαλος του προξενείου μάλλον συνιστούν έπαινο. Προσέξτε επίσης ότι η επικεφαλίδα που μιλά για ¨μειονότητες¨ δεν υπάρχει στο κείμενο αλλά μάλλον αποτελεί ευγενή πόθο του συντάκτη του άρθρου…