ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

 Το ορόσημο της 1ης Ιουλίου

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Τουρκοκυπρίων Δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ ανέφερε πως του ήρθε είδηση ότι “Στα πλαίσια των εντολών που έρχονται από την Άγκυρα, η κυβέρνηση θα απαγορεύσει στους Τουρκοκύπριους την χρήση των ταυτοτήτων και των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας” και ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ντερβίς Έρογλου και τον πρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσούκ να κάνουν δηλώσεις για αυτό το θέμα. Η δήλωση του Ελτζίλ έχει ως εξής:

«…Ο κ. Έρογλου που λέει όχι στην διασταυρούμενη ψηφοφορία, που δεν φανερώνει το νούμερο του πληθυσμού που έχει μεταφερθεί στο νησί, και προτείνει ουσιαστικά διχοτόμηση με τις προτάσεις του για το θέμα των περιουσιών και το εδαφικό, είναι ξεκάθαρο πως εγκρίνει το αδιέξοδο. Ο κύριος Έρογλου που λέει πως ο διαχωρισμός που ασκεί εγκρίνεται από τις εντολές της Άγκυρας, δίνει και το νέο του διαχωρισμού από τις 1 Ιουλίου. Οι Τούρκοι αρμόδιοι και ο κύριος Έρογλου βλέποντας την ανάληψη της περιοδικής προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελληνοκυπριακή πλευρά στις 1 Ιουλίου ως “ορόσημο διαχωρισμού” άρχισαν να το παίζουν τελάληδες του διαχωρισμού. Είναι ξεκάθαρο πως από μια διοίκηση – μαριονέτα της Άγκυρας που παρέδωσε την Κυπριακή Δημοκρατία στους Ελληνοκύπριους και κράτησε τους Τουρκοκύπριους ως κοινότητα εκτός Ε.Ε., δεν μπορεί να αναμένεται μια άλλη νοοτροπία. Σε αυτό το σημείο κρίνουμε επωφελές να ρωτήσουμε το εξής:

Είναι αληθές πως στην κατεύθυνση των εντολών της Άγκυρας θα απαγορευτεί στους Τουρκοκυπρίους η ταυτότητα και το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ότι η κυβέρνηση συνεργατών του UBP έχει κάνει ήδη την νομική προετοιμασία; Περιμένουμε μια ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, τόσο από τον πρόεδρο Έρογλου όσο και από τον πρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσούκ¨.

(Τ/Κ εφ. Αφρίκα, 28-2-2012)

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone