ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υφυπουργός εξωτερικών έγινε ο Νατζί Κορού

Διευκρινίστηκε χτες η από καιρό αναμενόμενη απόφαση σχετικά με τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου διόρισε ως υφυπουργό Εξωτερικών τον πρέσβη Νατζί Κορού. Ο Νταβούτογλου ο οποίος από τότε που ανέλαβε καθήκοντα διόρισε ως υφυπουργούς 9 πρέσβεις, προτίμησε για υφυπουργό του ένα έμπειρο όνομα μέσα από το υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε τον διορισμό του Κορού ως υφυπουργού Εξωτερικών.

Ο Κορού γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1958, και αφού τελείωσε θρησκευτικό λύκειο και την Σχολή Πολιτικών Επιστημών Άγκυρας, εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1981.Ο Κορού υπηρέτησε σε ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO). Πριν να διοριστεί υφυπουργός Εξωτερικών υπηρετούσε ως πρέσβης της Τουρκίας στο Ριάντ. Ο Κορού είναι γνωστός ως το άτομο που εξόπλισε το υπουργείο Εξωτερικών και τις πρεσβείες με κοινό δίκτυο υπολογιστών. Ο Κορού είναι ο αρχιτέκτονας της υπηρεσίας ¨ηλεκτρονικό προξενείο¨ και αυτός που εξέδωσε και διένειμε τα νέα διαβατήρια με το τσιπ που είναι σύμφωνα με τις νόρμες της Ε.Ε. Ο Κορού ανανέωσε την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών, και ήταν υπεύθυνος για την δημόσια διπλωματία, για την Διεύθυνση Πρωτοκόλλου, τους ανθρώπινους πόρους, τις δαπάνες, για τα πληροφοριακά συστήματα και για μια σειρά άλλων τομέων. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και αδερφός του δημοσιογράφου Φεχμί Κορού.

Εφ. Χουριέτ 2-3-2012

Σχόλιο : Βλέπετε πως σε κάποια σοβαρά κράτη δεν είναι απαραίτητο να είσαι κολλητή του πρωθυπουργού ή να έχεις κολλήσει πολλές κομματικές αφίσες για να γίνεις υφυπουργός ή υπουργός…