ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Ο ΚΕΡΙΜ ;

Ο πρέσβης της T.C. στην Αθήνα Κερίμ Ουράς επισκέφτηκε τον δήμο Αριανών

Ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, την Τρίτη μέρα της επίσκεψης του στην Θράκη την άρχισε από την περιοχή της Κομοτηνής. Κατά την επίσκεψη του στον δήμο Αριανών με έδρα την Φιλύρα τον συνόδεψαν ο ακόλουθος Ιλχάν Σενέρ, ο πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σάρνιτς, και οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ και Ιλκαγί Κοτζαγιγίτ. Τον πρέσβη Κερίμ Ουράς και τη συνοδεία του, τους υποδέχτηκαν μπροστά στο δημαρχείο ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Ριτβάν Μουσταφά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. . Μετά πέρασαν στην αίθουσα του Δ.Σ. όπου αντάλλαξαν απόψεις με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ιμπραίμ Σερίφ : ¨Ευχόμαστε εδώ να γίνει ένα σχολείο μας σαν το Τζελάλ Μπαγιάρ¨

Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία που έκανε ευχαρίστησε τον πρέσβη και την συνοδεία του για την επίσκεψη και έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την δομή του δήμου. Μετά περιέγραψε πως η πλειοψηφία των εσόδων στην περιοχή στηρίζονται στον καπνό και παράλληλα στο βαμβάκι, στην κτηνοτροφία και σε άλλα γεωργικά προϊόντα και δήλωσε : ¨ Η πτώση της τιμής του καπνού και οι άλλες οικονομικές συνθήκες υποχρεώνουν τον κόσμο μας σε μετανάστευση για άλλες χώρες. Παράλληλα με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εμείς ως μειονότητα είμαστε σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση.

Επίσης εδώ δεν έχουμε κάποιο γυμνάσιο ή λύκειο. Ευχόμαστε να γίνει εδώ ένα σχολείο σαν το Τζελάλ Μπαγιάρ. Διότι στον δήμο μας έχουμε 57 χωριά και αυτά είναι χωριά με έντονη παρουσία Τούρκων. Μακάρι αυτή η ανάγκη μας να καλυφθεί το συντομότερο¨

Πρέσβης Κερίμ Ουράς : ¨Η οικονομική αυτή κρίση συγκεντρώνει τους ανθρώπους στον ίδιο παρονομαστή¨

Μετά πήρε τον λόγο ο πρέσβης Κερίμ Ουράς και είπε πως η πρώτη προτεραιότητα εδώ είναι η οικονομία και η εκπαίδευση. Στην ομιλία ου είπε πως ¨ Πιστεύω πως αυτά τα δύο θέματα είναι ανάγκη να τα ρυθμίσουμε. Η οικονομική αυτή κρίση συγκεντρώνει τους ανθρώπους στον ίδιο παρονομαστή. Ανεξάρτητα από Τούρκους, μουσουλμάνους, Έλληνες και χριστιανούς, τα ντέρτια είναι ίδια και η φωτιά καίει εκεί που πέφτει. Για αυτό προτεραιότητα μας είναι να διασφαλίσουμε μια έξοδο από αυτό. Ταυτόχρονα είναι και η ευημερία και η γαλήνη της μειονότητας μας. Στην πραγματικότητα αυτά τα δύο ενώνονται.

……………….

Όσον αφορά το θέμα της εκπαίδευσης θα δώσουμε προτεραιότητα στην εκπαίδευση μέσω διαδικτύου. Έτσι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο ο κάθε μαθητής στον ελεύθερο χρόνο του θα μπορεί να φτάνει στον δάσκαλο του, και αν χρειαστεί να δώσουμε σε κάθε σπίτι από έναν υπολογιστή. Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να μείνει ομογενής μας χωρίς υπολογιστή στο σπίτι του. Να θέσουμε το θέμα της εκπαίδευσης σε έναν δρόμο επίλυσης. Διότι ο αμόρφωτος άνθρωπος δεν μπορεί να προοδεύσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Εάν μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε αυτά, βλέπω ένα λαμπρό μέλλον για τον τόπο εδώ. Πιστεύω πως για όσο προσεγγίζουμε σωστά αυτά τα θέματα και δεν συμβιβαζόμαστε στο θέμα της ταυτότητας και του πολιτισμού μας, ο δρόμος μπροστά μας ανοίγει¨.

…………………

Εφ. Μπιρλίκ 10-3-2012

Σχόλιο : Ρε Κερίμ φέρε και ένα IPad 3 και σε μένα…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone