ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΙΣΜΕΤ ΚΑΝΤΙ

Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής : Για χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή στα θέματα της μειονότητας

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ισμέτ Καντί μίλησε στην εφημερίδα Γκιουντέμ : Για χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή στα θέματα της μειονότητας

 Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί μίλησε στην εφημερίδα Γκιουντέμ. Ο Ισμέτ Καντί ο οποίος τις περασμένες μέρες εξελέγη πρόεδρος της Συμβουλευτικής δήλωσε πως επί πολλά χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή στα θέματα της μειονότητας τα οποία αναμένουν λύση.

 ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ

 Ο νέος πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής απαντώντας στις ερωτήσεις της Γκιουντέμ είπε πως η εκλογή του στην προεδρία στης Συμβουλευτικής αποτελεί πηγή περηφάνιας. Υπενθύμισε πως η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης της μειονότητας και είπε: ¨Ο φορέας μας μου απένειμε αυτό το σημαντικό καθήκον. Φυσικά αυτό αποτελεί ένα πολύ τιμητικό καθήκον. Τέτοια είναι η ευθύνη που έχουμε αναλάβει και είμαστε εις γνώση της. Όπως θα ξέρετε τις αντιπροεδρίες ανέλαβαν οι άλλοι δήμαρχοι αδερφοί μας. Θα προσπαθήσουμε στην νέα περίοδο να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες¨.

¨Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ¨

Ο Ισμέτ Καντί τόνισε πως η Συμβουλευτική Επιτροπή είναι ένας φορέας ο οποίος παρακολουθεί τα δικαιώματα της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που είναι αναγνωρισμένα από την συνθήκη της Λοζάνης, τις συνθήκες το σύνταγμα και τους νόμους και είπε : ¨ Η Συμβουλευτική Επιτροπή είναι ένα όργανο που με τις εργασίες της υποστηρίζει τα δικαιώματα της μειονότητας. Ξέρετε έχουμε τα μειονοτικά μας δικαιώματα. Αυτά είναι δικαιώματα που μας έχουν αναγνωριστεί με συμφωνίες και συνθήκες. Είναι κρίμα αλλά κατά καιρούς η μειονότητα μας σε αυτό το επίπεδο υφίσταται αδικίες και λάθος πρακτικές. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι σε θέση να ενδιαφερθεί για αυτά τα θέματα, να διαφωτίσει την κοινότητα για αυτά τα θέματα και να δείξει τον δρόμο. Εμείς εκλεγήκαμε για να δώσουμε αυτόν τον αγώνα και πιστεύουμε πως θα πετύχουμε¨.

……………….

¨ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ¨

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ισμέτ Καντί είπε πως αυτα θέματα της μειονότητας συνεχίζονται για χρόνια και ότι πολλά εξ αυτών δεν έχουν επιλυθεί. Ο Καντί συνέχισε λέγοντας : ¨Για παράδειγμα τα θέματα με τις μουφτείες, των βακουφίων και της εκπαίδευσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης υπήρχαν και πριν από 10 χρόνια και εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. Βλέπουμε πως μέσα σε 10-15 χρόνια τα θέματα της μειονότητας δεν άλλαξαν. Όταν μας ρωτάνε για το ποια είναι τα σημαντικότερα θέματα της μειονότητας αρχίζουμε να μιλάμε για εκπαίδευση, βακούφια και μουφτείες. Είναι κρίμα αλλά για χρόνια αυτά δεν άλλαξαν. Διότι δεν διασφαλίστηκε λύση. Μακάρι να είχαν επιλυθεί, ώστε από χρόνια να μην μιλάμε για αυτά.

…………………

 Εφ.Γκιουντέμ 3-3-2012