ΦΙΜΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εφημερίδα

Είκοσι χρόνια είναι ένα μικρό διάστημα. Τότε ο Μεχμέτ Αγάρ καυχιόταν πως στην καριέρα του ¨κάναμε χίλιες επιχειρήσεις¨ και σε μια από αυτές –προφανώς σημαντική- ανατίναξαν με βόμβα την εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ.

Από τότε πέρασε αρκετός καιρός. Και η εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ έκλεισε για ένα μήνα. Μεγάλη βελτίωση. Πλέον δεν την ανατινάζουν στον αέρα με βόμβα, απλά την κλείνουν.

Αυτή είναι η μεγάλη απόσταση που διήνυσε η Τουρκία. Γυρνάς-γυρνάς και φτάνεις πάλι στο σημείο ¨Οι Κούρδοι να σωπάσουν να μην μιλάνε¨.

Αυτή η πολιτική δεν αλλάζει καθόλου, επιδιώκεις να φιμωθούν άλλοτε με βόμβες και άλλοτε με απαγορεύσεις έκδοσης της εφημερίδας.

Περίπου 30 εφημερίδες που είναι υπό τις εντολές της τουρκικής κυβέρνησης, δεν ξέρω καν πόσα τηλεοπτικά κανάλια και εκατοντάδες ομιλητές, κάποιοι στην γραμμή του ΑΚΠ και κάποιοι στην γραμμή του CHP, τα φορτώνουν στους Κούρδους.

Άλλωστε όταν το θέμα είναι το κουρδικό το ΑΚΠ, το CHP, και το MHP είναι στην ίδια γραμμή.

Τόσοι άνθρωποι, τόσα κόμματα, τόσες εφημερίδες, και δεν έχουν την δύναμη να απαντήσουν σε αυτά που λέει μια κουρδική εφημερίδα.

Δεν μπορούν να πουν ¨να συζητήσουμε¨ και λένε ¨να σωπάσει η κουρδική εφημερίδα¨.

Αυτό είναι άλλωστε το αδιέξοδο.

Η αδικία οδηγεί τον άνθρωπο στην απελπισία.

Εάν λέτε πως η κουρδική εφημερίδα είναι ¨υπέρ της βίας¨ τότε ανοίξτε τις τούρκικες εφημερίδες και κοιτάξτε τες, συνεχείς έπαινοι για τον στρατό, περιγράφουν ως ηρωικά κατορθώματα τις επιχειρήσεις όπου σκοτώνονται δεκάδες άτομα, χειροκροτούν την βία και τον πόλεμο.

Τα δημοσιεύματα αυτά των τουρκικών εφημερίδων δεν αποτελούν ¨εθισμό στην βία¨

Είδατε όμως καμμία εφημερίδα τούρκικη να κλείνει για ¨έπαινο της βίας¨;

Δεν θα δείτε διότι σε εμάς τους Τούρκους είναι ελεύθερη η εξύμνηση της βίας

…………….

Εφ. Ταράφ 27-3-2012

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν