ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου

Η κλειστή για τον τύπο συνάντηση που έγινε στο γραφείο της πρωθυπουργίας άρχισε στις 15.25. Η συνάντηση διεξήχθη σε μια ειλικρινή ατμόσφαιρα.

Στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της πρωθυπουργίας και μοιράστηκαν στον τύπο ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να λέει πως ¨Το άγχος μου είναι λιγότερο. Αλλά πάλι έχω πολύ δουλειά να κάνω. Αισθάνομαι καλύτερα. Αισθάνομαι πιο ελεύθερα¨. Φάνηκε πως ο Ερντογάν αντιμετώπισε αυτή την δήλωση με χαμόγελο. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον περασμένο Νοέμβριο παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και ακολούθως την Κυριακή και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

¨ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ¨

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνμε τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας διήρκεσε περίπου μία ώρα. Μετά από την συνάντηση που ήταν κλειστή για τον τύπο, ο Παπανδρέου βγήκε από το γραφείο της πρωθυπουργίας και έκανε δηλώσεις στον τύπο. Ο Παπανδρέου ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος του, και ότι κυρίως αξιολογήθηκε η κατάσταση στην Συρία. Ο Παπανδρέου ανέφερε πως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όπου όπως είπε θα τεθεί το θέμα της Αραβικής άνοιξης και δήλωσε πως ¨Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αννάν και του Αραβικού Συνδέσμου. Στην Συρία υπάρχει ανάγκη για ελεύθερες εκλογές. Χρειάζεται να γίνουν προσπάθειες για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια¨. Ο Παπανδρέου δήλωσε πως με τον Ερντογάν συζήτησαν διάφορα περιφερειακά θέματα με πρώτο το Ιράν και πρόσθεσε πως συζητήθηκαν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ

Ο Παπανδρέου ανέφερε πως παρά τις εξελίξεις των τελευταίων 10 ετών στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα και πρόσθεσε πως συζήτησαν το θέμα της Κύπρου, της υφαλοκρηπίδας και της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου. Πρόσθεσε πως για την επίλυση αυτών των θεμάτων θα πρέπει να ληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες

 Εφ. Χουριέτ 22-3-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone