ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΞΕ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΟΒΙ ΠΑΖΑΡ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Άνεμος Φενέρμπαξέ φύσηξε στο Νόβι Παζάρ

Οπαδοί της Φενερμπαξέ που πήγαν στο Νόβι Παζάρ της Σερβίας που κατοικείται στην πλειοψηφία του από Τούρκους και μουσουλμάνους πολίτες, έγιναν δεκτοί από δεκάδες οχήματα, εκατοντάδες οπαδούς και πυρσούς.

Οπαδοί της Φενέρμπαξέ έφτασαν χτες βράδυ στο Νόβι Παζάρ για να στηρίξουν την ομώνυμη ομάδα στον αγώνα της με την Παρτιζάν.

Το λεωφορείο που μετέφερε τους οπαδούς από την Τουρκία πριν να φτάσει στο Νόβι Παζάρ, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της Νόβι Παζάρ στην συνοριακή πύλη του Ρίμπαριτς.

Οι οπαδοί της Νόβι Παζάρ ήρθαν με περίπου 150 οχήματα, υποδέχτηκαν τους οπαδούς της Φενερμπαξέ με τουρκικές και κιτρινο-μπλε σημαίες, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφε ¨Καλωσήλθατε στο Νόβι Παζάρ¨. Οι οπαδοί της Νόβι Παζάρ συνόδεψαν τους οπαδούς που είχαν έρθει από την Τουρκία από τα σύνορα ως το δημαρχείο της πόλης μαζί με εμβατήρια και ζητωκραυγές. Εκεί μπροστά στο δημαρχείο πολλοί οπαδοί της Νόβι Παζάρ υποδέχτηκαν με πυρσούς τους οπαδούς της Φενερμπαξέ.

Εκεί οι οπαδοί της Φενερμπαξέ συναντήθηκαν για κάποιο διάστημα με τους αξιωματούχους του δήμου. Τις βραδινές ώρες υπήρχε μια ατμόσφαιρα γιορτής στην πόλη του Νόβι Παζάρ. Στο κέντρο της πόλης περίπου 10 χιλιάδες κάτοικοι χαιρέτισαν τους οπαδούς της Φενέρ με συνθήματα όπως ¨Εδώ είναι Τουρκία¨, ¨Το Σαντζάκ είναι τουρκικό έδαφος¨, και ¨Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της Τουρκίας¨.

Η σερβική αστυνομία λόγω αυτής της ανεπανάληπτης ενθουσιώδους υποδοχής αλλά και των συνθημάτων που ακούστηκαν είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Για να αποτραπεί κάποια σύγκρουση η αστυνομία δεν επέτρεψε σε οπαδούς της Παρτιζάν να έρθουν στο Νόβι Παζάρ. Έγινε γνωστό ότι οι Σέρβοι που ζούνε στο Νόβι Παζάρ ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι από αυτήν την κατάσταση. Ο σερβικός τύπος σε άρθρα με τίτλο ¨Περιττή απόβαση Τούρκων οπαδών¨, τόνιζε πως τέτοιου είδους περιστατικά μπορεί να προκαλέσουν εθνοτικές συγκρούσεις.

Το ματς Νόβι Παζάρ-Παρτιζάν έληξε με ισοπαλία 1-1. Το ματς έληξε χωρίς επεισόδια , ενώ και μετά το ματς στο Νόβι Παζάρ έπνεε ένας αέρας Φενερμπαξέ.

Εφ. Χουριέτ 3-3-2012

Σχόλιο : Βρήκαμε αυτό το βίντεο που δείχνει την εξέδρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ακούγεται πασίγνωστο οθωμανικό εμβατήριο που υμνεί την γενναιότητα του τουρκικού στρατού, την ώρα που ανεμίζουν τουρκικές σημαίες….Καταργήστε τη βίζα με την Τουρκία να δείτε τι θα γίνει και αλλού…