ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ

Στήριξη από τον Σπίλμπεργκ στους Αρμενίους

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για τον οποίον επί μακρόν το Αρμενικό λόμπι ισχυρίζεται πως θα γυρίσει ταινία για την ¨Αρμενική γενοκτονία¨, εντέλει πιάστηκε με την ¨Αρμενική γενοκτονία¨.

Το ίδρυμα που ίδρυσε ο Αμερικανός Στίβεν Σπίλμπεργκ θα καταγράψει σε ψηφιακά αρχεία μαρτυρίες επιζησάντων της ¨Αρμενικής γενοκτονίας¨.

Το ίδρυμα Shoah που ίδρυσε το 1994 ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης θα καταγράψει στο ιστορικό του αρχείο τις μαρτυρίες των αναφερόμενων ως μαρτύρων των γεγονότων του 1915.

Στο αρχείο του συγκεκριμένου ινστιτούτου βρίσκονται ακόμη 52 χιλιάδες εγγραφές βίντεο από διασωθέντες της εβραϊκής γενοκτονίας. Με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον αρμενικό τύπο, το ινστιτούτο σχεδιάζει τώρα να διευρύνει το αρχείο του και στις ¨άλλες γενοκτονίες¨.

Το ινστιτούτο σε αυτό το πλαίσιο θα προσθέσει στο ψηφιακό του αρχείο τις 400 εγγραφές του Αρμενικού Ιδρύματος Ταινιών Μιχαήλ Αγκοπιάν.

Η ηγεσία των αρμενικών σπουδών του USC ανέφερε πως η στόχευση είναι ¨Κατ΄αυτό τον τρόπο να σχηματιστεί το πιο διευρυμένο σχετικά με την αρμενική γενοκτονία αρχείο¨. Το συμβούλιο στις 15 Απριλίου θα οργανώσει γεύμα στο Λος Άντζελες προς εορτασμό του σχεδίου.

Τέλος ο εκπρόσωπος του Σπίλμπεργκ διέψευσε την είδηση πως θα γυρίσει ταινία με θέμα την ¨Αρμενική γενοκτονία¨.

 Eφ. Χαμπερτούρκ 30-3-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone