ΟΤΑΝ Ο ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΘΥΜΑ…

Άνοιγμα ιστορικής συνείδησης στο Γιακουτιέ

…………………………

Το Συμβούλιο πόλης του Ερζερούμ στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει εντός της εβδομάδας απελευθέρωσης της πόλης, οργάνωσε και ένα συνέδριο με θέμα το ¨Αρμενικό ζήτημα¨ και με σκοπό την συνειδητοποίηση και την ενημέρωση των νέων. Στην εκδήλωση που έγινε στην μπλέ αίθουσα του πανεπιστημίου Ατατούρκ και μετείχαν εκατοντάδες νέοι, ο καθηγητής Ερόλ Κιουκτσίογλου περιέγραψε το Αρμενικό θέμα του χτες και του σήμερα.

 Η εκδήλωση άρχισε με φιλμ από τις σφαγές που έκαναν οι Αρμένιοι σε βάρος των Τούρκων. Στο τέλος προβλήθηκαν βίντεο από το Ναγκόρνο Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν με το μεγάλο ανθρώπινο δράμα και την σφαγή του Χότζαλι, ενώ κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

 Ο καθηγητής Κιουρκτσίογλου συνόψισε λέγοντας πως ¨Με λύπη μου θέλω να αναφέρω πως το ¨Αρμενικό θέμα¨ που τεχνητά θέτουν στην επικαιρότητα τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κράτη, κατέστη εθνικό θέμα του Τουρκικού Έθνους¨.

…………………..

ΤΟ ΑΙΜΑ 520 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Ο Κιουρκτσίογλου ανέφερε πως οι Αρμενικές συμμορίες Τασνάκ και Χισνάκ κατά την διάρκεια του πρώτου πολέμου έκαναν επιθέσεις στον τουρκικό στρατό, εργάστηκαν ως πράκτορες για τους Ρώσους, ενώ σε συνεργασία με Αρμένιους που υπηρέτησαν στον Ρωσικό στρατό, διέπραξαν σφαγές σε βάρος των αμάχων πολιτών. Ο Κιουρκτσίογλου ανέφερε πως οι Αρμενικές συμμορίες Τασνάκ, Χιντζάκ καιΡαμγκαβάρ διέπραξαν μια κανονική ¨τουρκική γενοκτονία¨ σε Ερζιντζάν, Τερτζάν, Ερζουρούμ-Τζινις, Αλατζά, ϊλιτζα, Ντουτσού, Ερζουρούμ, Γιανίκντερέ, Καρσκαπί………………. στις οποίες περιοχές σφάχτηκαν 520.000 Τούρκοι

…………………

erzurumgazetesi.com.tr  14-3-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone