¨ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ¨ -ΝΕΟ ΣΙΡΙΑΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Η Αρμενική πραγματικότητα γίνεται σίριαλ στην τηλεόραση

Το Μεγάλο Παιχνίδι είναι ένα σίριαλ το οποίο εξηγεί το πώς σε μια περίοδο χρησιμοποιήθηκαν οι Αρμένιοι…

Είναι ένα σήριαλ αφιερωμένο στους ζεστούς ανθρώπους της πατρίδας μου του Ερζερούμ οι οποίοι αν και βίωσαν βαθιά την ρωσική και αρμενική θηριωδία και νοιώθουν ακόμη στην καρδιά τους εκείνο τον πόνο, δεν έχουν αισθήματα μίσους και οργής….

Το ¨Μεγάλο παιχνίδι¨ έχει σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Μουσταφά Σαχίν, που τον γνωρίσαμε από το βιβλίο του ¨Ελικόπτερο έπεσε¨

…………………

Ο Σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μουσταφά Σαχίν λέει ότι το σενάριο γράφτηκε στηριζόμενο σε έγγραφα σχετικά με τα αρμενικό θέμα, το πώς εμφανίστηκε, και το τι έγινε. Στόχος λέει είναι να περιγραφεί η αλήθεια πρώτα στον λαό μας και μετά σε όλο τον κόσμο. Υπό αυτή την έννοια αναλαμβάνει μια μεγάλη αποστολή. Στόχος μας δεν είναι να σπείρουμε έχθρα και μίσος, ούτε να φέρουμε τους λαούς αντιμέτωπους. Και στις δυό πλευρές υπήρξαν λάθη. Με αυτό το σίριαλ επιθυμούμε ο καθένας να βγάλει το καπέλο του και να σκεφτεί.

………………….

Ο παραγωγός Σεβίντς Γκιουλ Ακντερέ λέει ότι το σίριαλ Μεγάλο Παιχνίδι είναι κάτι που θα προκαλέσει θόρυβο στην κοινή γνώμη όλου του κόσμου. Αναφέρει πως σκηνές όπως η απόπειρα σε βάρος του Αμπντουλχαμίτ του β΄, η επίθεση στην Οθωμανική Τράπεζα και η εξ’έγερση της Κωνσταντινούπολης ήταν γεγονότα πολύ δύσκολο να γυριστούν. Ο Ακντερέ λέει πως προ πολλού πέρασε ο καιρός που έπρεπε να περιγραφεί το αρμενικό θέμα, και ότι με αυτό το γιγάντιο σχέδιο στοχεύει να το περιγράψει πρώτα στον κόσμο μας, μετά στις τουρκικές δημοκρατίες και έπειτα σε όλο τον κόσμο.

Λέει πως είναι ανάγκη πλέον αντί να ξύνονται οι πληγές να συζητούνται τα αίτια, προσθέτοντας πως το σίριαλ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για αυτό, λέγοντας πως αναμένει πρώτα από τους πολιτικούς καθώς και από κάθε τμήμα της κοινωνίας να στηριχθεί το σίριαλ.

http://www.medyaradar.com

Σχόλιο : Αφού μας ¨διαφώτισαν¨ ιστορικά με το ¨Αλωση 1453¨ τώρα ήρθε η σειρά των Αρμενίων….