ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΑ

Αλλατούρκα

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν σαν άτσαλος τσιράκι-σερβιτόρος πιάνει τις λέξεις πολεμικής και τις εκτοξεύει πάνω στο τραπέζι, μερικές φορές εξοργίζοντας με, ενώ άλλες φορές με κάνει να χαμογελώ με τις κραυγές μικρού παιδιού που βγάζει.

Χτες πάλι είπε κάποιες όχι και τόσο έξυπνες κουβέντες για την εφημερίδα μας. Το γεγονός πως αντέδρασε στην επικεφαλίδα μας μια μέρα αργότερα δείχνει πως δεν παρατηρεί καλά τις εφημερίδες, και αν οι σύμβουλοι τύπου του δούλευαν καλύτερα, όταν θα ήθελε ο φουκαράς να βρίσει δεν θα έμπαινε σαν το τρένο του παλιού καιρού καθυστερημένο στους σταθμούς.

Και υπάρχει και η κουβέντα του περί ¨λατέρνας¨ που είπε για την εφημερίδα μας επειδή δημοσιεύσαμε την απόρρητη αναφορά του Stratfor.

O καημένος ο πρωθυπουργός τα έχει χάσει για τα καλά. Εκείνος ο συνέταιρος του Stratfor που είναι και η σημαντικότερη πηγή ειδήσεων του Stratfor, είναι ο αρχισύμβουλος του πρωθυπουργού και επικεφαλής στην εφημερίδα των στενών συγγενών του (σημ μεταφρ. εννοεί την εφημερίδα Σαμπάχ).

Ο πρωθυπουργός είναι τυλιγμένος από τέσσερεις πλευρές, το Stratfor είναι μέσα του.

Και όταν τον Stratfor ρίχνει χρήματα στην ¨λατέρνα¨ αυτή δεν παίζει αλλού αλλά στο δωμάτιο του πρωθυπουργού.

Εντέλει μιλάμε για έναν ανήμπορο πρωθυπουργό δεν μπορεί να στηρίξει την ίδια του την αστυνομία, που αδυνατεί να ανακοινώσει τι έκανε ο στρατός της χώρας που διοικεί στο Ουλούντερε, που δεν ξέρει τις σχέσεις των αρχισυμβούλων του, και ο οποίος μαθαίνει από άλλες εφημερίδες για τον μυστικό συνεταιρισμό της εφημερίδας που τον στηρίζει με ¨ανεπίσημες υπηρεσίες πληροφοριών¨.

……………….

 Εφ. Ταράφ 8-3-2012

Σχόλιο : Απέναντι σε όλα αυτά ξέρετε ποιά ήταν η αντίδραση του Ερντογάν ; 8-3 δημοσιεύτηκε το άρθρο, και στις 10-3 οι δικηγόροι του Ερντογάν υπέβαλαν νέα μήνυση σε βάρος της εφημερίδας και του αρθρογράφου. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γίνεται σε βάρος ενός δημοσιογράφου και μιας εφημερίδας που τον στήριξε στα δύσκολα. Αλλά έτσι είναι, αν αρχίζεις να θεωρείς τον εαυτό σου σουλτάνο… Ρε Ταγίπ κάνε και σε εμάς καμμιά μήνυση !